ΕΡΤ Χανίων – Μ. Συντυχάκης: Στο κουβάρι των ενεργειακών ανταγωνισμών η χώρα μας (audio)

23:37 3/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το γερμανικό εφοπλιστικό κεφάλαιο εκπροσωπεί ο κ. Σόιμπλε όταν ασκεί κριτική στην χώρα μας για μη επαρκή φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

«Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου υπάρχουν οξύτατες συγκρούσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση -και όταν λέμε Ε.Ε. εννούμε Γερμανία- και στις ΗΠΑ,

συγκρούσεις που έχουν να κάνουν και με την εξόρυξη των υδρογονανθράκων και με τη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα παίξει τεράστιο μεταφορικό ρόλο και τα κέρδη που αναμένεται να αποκομίσει θα είναι αμύθητα», τόνισε ο κ. Συντυχάκης.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Συντυχάκης αναφέρθηκε στην οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης μέσα από την οποία έχουν προκύψει και πιέσεις και ανταγωνιστικές «κόντρες» με χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία. «Μέσα σε αυτό το κουβέρι των ανταγωνισμών εμπλέκεται και η Ελλάδα, που έχει με κάποιο τρόπο συμμαχήσει και με τη Γαλλία και με την Ιταλία, αλλά οι αντιθέσεις επεκτείνονται και σε σχέση με τη Γαλλί και τη Μ. Βρετανία».

Στη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Συντυχάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο «μαθητοδικείο» σε βάρος τριών 14χρονων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνης, υπόθεση για την οποία το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Συντυχάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Keywords
Τυχαία Θέματα