Ερώτηση της Αφροδίτης Σταμπουλή για το εργόσημο αλλοδαπών στη γεωργία

16:34 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της εφαρμογής της νομοθετικής ρύθμισης για το εργόσημο αλλοδαπών στην γεωργία, έφερνα στην Βουλή με Ερώτηση τους που κατέθεσαν για τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή με συναδέλφους της.Στην Ερώτηση επισημαίνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Περιφέρειες της χώρας δεν αποτυπώνονται επ’ ουδενί οι ανάγκες των περιοχών , που απασχολούν πολύ μεγάλο αριθμό εργατών γης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των και κυρίως στην Πελοπόννησο και ιδίως στην Μεσσηνία, να μην δηλώνουν τους μετανάστες εργάτες τους. Ως εκ τούτου, παρόλη τη θετική νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμοθέτηση του εργοσήμου για αλλοδαπούς εργάτες γης, η εφαρμογή της στην πράξη δεν υπηρετείται στην ουσία από τα κατατεθειμένα στοιχεία.

ΟΙ βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν, ώστε να διασφαλιστεί η ουσιαστική εφαρμογή του άρθρου 58 του Ν. 4384/2016 και η ακρίβεια των στοιχείων που κατατίθενται από τις Περιφέρειες; Και εάν εξετάζουν την αλλαγή του τρόπου εισήγησης των Περιφερειών προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα, όπως αυτά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου οι δηλωθείσες ανάγκες δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες εργατικού δυναμικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα