Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο «Φρούριο»

21:47 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σύνθημα : «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο λόφο του «Φρουρίου» το Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ 2017. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλάμβαναν αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση, συναυλία από νεανικό σχήμα και γλέντι με εργατικά και λαϊκά τραγούδια από τους «laΤΡΕΙΣ».

Την κεντρική ομιλία

στο Φεστιβάλ, πραγματοποίησε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Θα δουλεύουμε με σύγχρονα δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και λιγότερο χρόνο εργασίας, απολαμβάνοντας όμως μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερο επίπεδο ζωής. Θα έχουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές.

Ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν πόλεμοι για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, αλλά θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Θέλουμε να προβληματίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες μας από την ζωή με τις επαναστατικές, τις πιο πρωτοπόρες ιδέες για την κοινωνία που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας».
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και μπαρ.
Επίσης παρουσιάστηκε συλλογική εργασία για την τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ διοργανώθηκαν και διάφορες δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα