Συνελήφθη με είκοσι τρεις μετανάστες κρυμμένους στην οροφή καρότσας φορτηγού

20:11 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είκοσι τρεις μετανάστες μετέφερε στοιβαγμένους, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε φορτηγό, μέλος συμμορίας παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών που συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου, όπως και σε βάρος συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση,

για τα αδικήματα της συμμορίας, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα στην Καβάλα, αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς και πραγματοποίησαν έλεγχο.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε η μεταφορά των 23 αλλοδαπών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οροφή της καρότσας. Λόγω της κατασκευής του, της απουσίας εξαερισμού, καθώς και της απουσίας οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών, ο χώρος εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των μεταφερόμενων.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί μπήκαν παράνομα στη χώρα από παραμεθόριο περιοχή του Έβρου και θα κατέβαλαν μέσω συγγενών τους χρηματικό ποσό, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρα της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα