Επίθεση της εφημερίδας Guardian στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

15:11 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκληρή κριτική κατά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το -φαραωνικών διαστάσεων- έργο του Renzo Piano που δεσπόζει -πλέον- στο παραλιακό μέτωπο των Αθηνών, ο Guardian εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με το εάν το έργο που κόστισε 600 εκατ. ευρώ ήταν αυτό που έχει ανάγκη η πόλη.

Ο δημοσιογράφος Oliver Wainwright στο άρθρο του με τίτλο «Χειρονομία δίχως νόημα

για την Αθήνα της λιτότητας η 600 εκατ. ευρώ πολιτιστική Ακρόπολη του Renzo Piano», αφού καυτηριάζει το γεγονός ότι το ΚΠΙΣΝ έχει κατασκευαστεί σε ένα χώρο που συνορεύει με τα «λείψανα» των ερειπωμένων κτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εκφράζει αντιρρήσεις για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, όταν αυτό περιέλθει στη δικαιοδοσία του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, το Ίδρυμα έρχεται αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις, καθώς ενώ η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος του εθνικού χρέους και το Υπουργείο Πολιτισμού έχει μειώσει κατά το ήμισυ τον προϋπολογισμό του από το 2010, η χώρα παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά έργα του αιώνα, το οποίο θα απαιτεί για τη λειτουργία του προσωπικό 900 ατόμων.

Ο Wainwright παρότι τονίζει ότι το έργο υποστηρίζεται από τη δύναμη της ιδιωτικής φιλανθρωπίας, επισημαίνει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

«Το ΚΠΙΣΝ ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο (σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα