Αποκλιμάκωση αποδόσεων, συμπίεση spreads στα ελληνικά ομόλογα

14:57 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ράλι στα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωπεριφέρειας συνεχίζεται μετά την απότομη πτώση που ακολούθησε την απόφαση της Βρετανίας να ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πάντως, πολλοί αναλυτές περιμένουν αυξημένη μεταβλητότητα το επόμενο διάστημα καθώς η αβεβαιότητα λόγω Brexit παραμένει.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε στο 8,15%, πλησιάζοντας τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν το δημοψήφισμα

στη Βρετανία. Η απόδοση είχε σκαρφαλώσει κοντά στο 9% την επομένη του δημοψηφίσματος εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις του Brexit στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Οι ανησυχίες έχουν αμβλυνθεί κάπως το τελευταίο διάστημα καθώς κανείς δεν φαίνεται να βιάζεται για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας με ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις υψηλόβαθμων κοινοτικών αξιωματούχων.

Η πτώση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου συμπίεσε την απόσταση (spread) που το χώριζε από το αντίστοιχο γερμανικό. Το spread είχε μειωθεί στις 823 μονάδες βάσης στις 14:45 μ.μ. ώρα Ελλάδος από 876 μονάδες μετά το δημοψήφισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα