Επιστολή για τα χρέη στα φωτοβολταϊκά

08:51 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμής των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιεράκης.

Επισημαίνει ότι υπάρχουν έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες γιατί οι καθυστερήσεις στις πληρωμές φτάνουν ακόμη και του εφτά μήνες και το ποσό που δεν έχει καταβληθεί πλησιάζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
«Παράλληλα- τονίζει ο κ. Αλιφιεράκης- οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών «τρέχουν» όπως για παράδειγμα το ΦΠΑ για τιμολόγια που

έχουν εκδώσει και δεν έχουν πληρωθεί ή η απόδοση του φόρου εισοδήματος. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην αδυναμία των ανεξάρτητων παραγωγών κάλυψης των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Οι τελευταίες, παρόλη την οικονομική δυσχέρεια που έχει προκληθεί από τις μειώσεις των τιμών πώλησης της παραχθείσας ενέργειας καθώς και την καθυστέρηση πληρωμών, δεν παρέχουν καμία αναπροσαρμογή των απαιτήσεων τους όπως ήδη έχουν κάνει σχεδόν σε όλους τους άλλους παραγωγικούς κλάδους».

Keywords
Τυχαία Θέματα