Επεισόδια στη Σουηδία – Τρεις ημέρες μετά από τα «εναλλακτικά» του Τραμπ

13:51 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τίποτα το σοβαρό δεν είχε συμβεί στη Σουηδία το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναφώνησε «Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στη Σουηδία». Συνέβη όμως το βράδυ της Δευτέρας, στο προάστιο Rinkeby της Στοκχόλμης, όπου συγκεντρώνονται μετανάστες, μεταδίδει το δίκτυο SVT.

Rioters set cars on fire, loot shops in #Rinkeby, Stockholm

pic.twitter.com/zUrdSCHoG3

— RT (@RT_com) February 21, 2017

Οκτώ αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, σε επεισόδια που πυροδότησε η σύλληψη καταζητούμενου σε σταθμό του μετρό. Από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα, η κατάσταση παρέμενε εκτός ελέγχου, ενώ συνεχίζονταν οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες, σύμφωνα και με το ρωσικό πρακτορείο RT.

Η «λανθασμένη πληροφορία» με πηγή τον Ντόναλντ Τραμπ, που επί τρεις ημέρες έκανε το γύρο του Twitter υπό το χάσταγκ #lastnightSweden (χθες βράδυ στη Σουηδία), χαρακτηρίζεται πλέον από «σαστισμένους» Σουηδούς ως και προφητική.

«Η δήλωσή μου ως προς το τί συμβαίνει στη Σουηδία έχει να κάνει με ένα επεισόδιο που μεταδόθηκε στο (κανάλι) Fox News το βράδυ της Παρασκευής και αφορούσε μετανάστες», ενημέρωσε στο μεταξύ σε ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός Πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ «αναφερόταν γενικά» στην αύξηση εγκληματικότητας, όχι σε «συγκεκριμένο επεισόδιο» στη σκανδιναβική χώρα.

Σουηδοί διπλωμάτες στις ΗΠΑ, είχαν ήδη αποδώσει τους ισχυρισμούς Τραμπ, στο φαινόμενο των «εναλλακτικών» γεγονότων που «καθιέρωσε» η σύμβουλος του, Κελιάν Κόνγουεϊ.

Σχετική είδηση:Τρομοκρατία στη Σουηδία: Το νέο «εναλλακτικό γεγονός» του Τραμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα