Επεισόδια με αφορμή τα συσσίτια της Χρ. Αυγής - Επίθεση εναντίον του κατήγγειλε ο Γ. Καμίνης

12:26 2/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ένταση και συμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και δυνάμεων των ΜΑΤ, το πρωί της Μ. Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος και λίγο αργότερα έξω από το Φρουραρχείο και στα γραφεία της παράταξης στο Σταθμό Λαρίσης με αφορμή την μονομερή απόφαση του κόμματος να προχωρήσει σε διανομή τροφίμων με κριτήριο την ελληνική υπηκοότητα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, είπε ότι «η Αστυνομία επιβάλλει
τη νομιμότητα». Μιλώντας στη ΝΕΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε προπηλακισμό του και απόπειρα χειροδικίας από τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή, την ώρα που παρευρισκόταν σε διανομή τροφίμων του Δήμου, στο Φρουραρχείο, ενώ χαρακτήρισε «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας» τη ματαίωση του «συσσιτίου του μίσους» της Χρυσής Αυγής, όπως το έχει αποκαλέσει, στην πλατεία Συντάγματος.

Σχετική είδηση: Θύελλα αντιδράσεων για τα συσσίτια της Χ. Αυγής την Μ. Πέμπτη στο Σύνταγμα

Σχετική είδηση: Αντιδράσεις κομμάτων για τα επεισόδια με αφορμή το συσσίτιο της Χρυσής ΑυγήςΤα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί πριν τις 7 όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβαση φορτηγού γεμάτου τρόφιμα και συνεπλάκησαν με 40 μέλη της οργάνωσης που επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Τελικά, το φορτηγό έφυγε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής υποχώρησαν, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη, προκειμένου να συνεχίσουν, όπως ανακοίνωσαν τη διανομή των πακέτων.

Λίγα μέτρα όμως από τα γραφεία της παράταξης, στο κτήριο του Φρουραρχείο, που βρισκόταν σε εξέλιξη συσσίτιο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, παρουσία και του κ. Καμίνη.

Μέλη της Χρυσής Αυγής τότε προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο από μια παλιά είσοδο για να διαμαρτυρηθούν. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε και πάλι περιορισμένη ρίψη χημικών.

Την ίδια ώρα από άλλη είσοδο κατάφερε να εισέλθει ο βουλευτής Γ. Γερμενής ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες του κ. Καμίνη προσπάθησε να τον γρονθοκοπήσει. Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Δημάρχου κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να απομακρύνουν τον Γ. Γερμενή, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έφερε και όπλο.

«Σε μια δημοκρατία όπου μετρά το επιχείρημα και ο ορθός λόγος, αυτοί ξέρουν να μιλούν μόνο τη γλώσσα της βίας» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ Συμβαίνει Τώρα.

Παράλληλα κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για θέατρο και φαρισαϊσμό, ενώ τόνισε πως η πείνα δεν έχει εθνικότητα. Όπως είπε ο δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, από τα οποία τα 1.000 είναι σε σχολεία : «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε, δεν κάνουμε σόου και φιέστες σε πλατείες».

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «παράνομη την απαγόρευση της διανομής τροφίμων».

«Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται», ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.

Επίσης, σε άλλη ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Για τα επεισόδια το πρωί στην πλατεία Συντάγματος σχηματίζεται από την αστυνομία δικογραφία για προπηλακισμούς εξύβριση και άλλα αδικήματα, από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής.
Keywords
Τυχαία Θέματα