Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

20:13 1/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Βαρύ είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου και τον πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε. Κύκλοι της Ιπποκράτους επισημαίνουν ότι όλα όσα πρέπει να ειπωθούν θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων. Πάντως ο κ. Παπανδρέου θεωρείται απίθανο να παραστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όπου θα συζητηθούν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Η

έρευνα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρωθεί σύντομα, και θα ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, προσθέτοντας οι ίδιες πηγές ότι στην παρούσα φάση, η δημόσια συζήτηση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Πάντως όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, από την Ιπποκράτους, η διαφάνεια αποτελεί την κυρία και βασική παράμετρο για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν επίσης με νόημα: «Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Είναι κατανοητή η ευαισθησία όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ».

Το θέμα της οικονομικής «τρύπας» στο ΠΑΣΟΚ τέθηκε επί τάπητος στην συνάντηση της Τρίτης, Βενιζέλου- Παπανδρέου, η οποία δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία, το αντίθετο μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός φανερά ενοχλημένος από διαρροές για την οικονομική διαχείριση επί προεδρίας του, δεν αποδέχτηκε τα στοιχεία που του παρουσίασε ο Ε. Βενιζέλος και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

«Είναι απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας μου. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν στην ηθική απαξίωση μου, με ανήθικες πρακτικές», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την απάντηση της Ιπποκράτους διεφάνη καθαρά και η διάσταση απόψεων των δυο πλευρών: «Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες. Έκθεση των εταιρειών δεν έχει υποβληθεί και δημοσιογραφικές αναφορές σε δήθεν στοιχεία είναι αυθαίρετες».

Το ΠΑΣΟΚ πάντως το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων με βάση την διεθνή εμπειρία και την πλήρη διαφάνεια.

Σχετικές ειδήσεις:

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα επανέλθουμε στη δημόσια συζήτηση για τα οικονομικά του κινήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα