Επεισόδια στο Σύνταγμα με αφορμή το «συσσίτιο μίσους»

10:19 2/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ένταση μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας επικράτησε στο Σύνταγμα, κατά την προσπάθεια του κόμματος να προχωρήσει χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια των δημοτικών αρχών στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες». Η πρόθεση του κόμματος είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων ο οποίος έκανε λόγο για «συσσίτιο μίσους». Στο πλευρό του τάχθηκαν
με ανακοινώσεις τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σχετική είδηση: Θύελλα αντιδράσεων για τα συσσίτια της Χ. Αυγής την Μ. Πέμπτη στο ΣύνταγμαΑστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβαση φορτηγού γεμάτου τρόφιμα και συνεπλάκησαν με μέλη της οργάνωσης που επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Τελικά, το φορτηγό έφυγε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη.
Για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Το παράνομο κράτος των υπαλλήλων των τοκογλύφων έδειξε για μία ακόμη φορά το ανθελληνικό του πρόσωπο. Οι υπεύθυνοι για τις σημερινές αθλιότητες θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης θα διεξαχθεί κανονικά στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών, Δηλιγιάννη 50 στο Σταθμό Λαρίσης», ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα