Ενταξη στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

10:23 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» ήταν το θέμα σύσκεψης που συμμετείχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα

, υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και του Γενικόύ Γραμματέα Πρόνοιας του ιδίου Υπουργείου Δημήτριου Καρέλλα. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 30 Δήμων της χώρας. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα,

που θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και στην κοινωνική ζωή, η πληροφόρηση είναι ότι η πρώτη εφαρμογή του θα γίνει κατά το διάστημα 23 – 25 Ιουλίου 2016, καθώς και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2017 θα αφορά σε ολόκληρη τη χώρα.
Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πολίτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, είτε ηλεκτρονικά από το σπίτι τους, είτε μέσω των ΚΕΠ, είτε μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Η επεξεργασία των αιτήσεων θα γίνεται από τρεις πιστοποιημένους υπαλλήλους, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν μέσα στον Ιούνιο.
Επίσης, από το Σεπτέμβριο φέτος θα ενεργοποιηθούν και τα Κέντρα Κοινότητας. Ειδικά για την Πελοπόννησο, τέτοια Κέντρα θα έχουν μόνο οι Δήμοι των πρωτευουσών των Νομών. Για την πανελλήνια εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, ο προϋπολογισμός θα ανέλθει σε 900 εκατ. ευρώ, ενώ για την υλοποίησή του θα προσληφθεί προσωπικό.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για την υποστήριξη της Καλαμάτας ιδιαίτερα από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, όπως αναφορικά με τη λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας και την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
Keywords
Τυχαία Θέματα