Έκθεση Ζωγραφικής του Ζαγοριανού Κώστα Κομνηνού στο Βόλο

13:07 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία από τις δράσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για τα 100 χρόνια είναι η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κώστα Κομνηνού στη πόλη του Βόλου. Η έκθεση στον Βόλο συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος Μαγνήτων Κιβωτός και τον Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΚΡΙΚΗ» (Ιάσονος 145 – Γαμβέτα) από 05 ως 19 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Κυριακή 05/03 και ώρα 19:00. Η συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

με την Μαγνήτων Κιβωτό και τον Σύλλογο Ζαγοριανών Βόλου αποτελεί τιμή και για τα τρία εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Συνεταιρισμός με τα πασίγνωστα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί θεωρεί βασικούς του υποστηρικτές και δορυφόρους του τους συντοπίτες του Βόλου. Παράλληλα η Μαγνήτων Κιβωτός, με τη θεματική διετία γεύσεων που διοργανώνει για το 2016-2017 δεν θα μπορούσε να μην συμπράξει με ένα φορέα που βασικά του προϊόντα είναι δώρα της φύσης και της θείας οικονομίας και συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή των ανθρώπων.

Ο Κων/νος Κομνηνός, γεννήθηκε το 1966 στη Ζαγορά και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Κληροδοτήματος Ζαγοράς. Σήμερα διατηρεί δικό του εργαστήριο στον Βόλο, προετοιμασίας υποψηφίων για τις σχολές Καλών Τεχνών και παράλληλα συνεργάζεται με το Δ. ΙΕΚ Βόλου.
Η ατομική έκθεση του Κων/νου Κομνηνού ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Ζαγορά και διοργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς. Συνεχίζει το ταξίδι της στον Βόλο και τον Μάιο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, ενώ τα έργα θα κοσμήσουν τη νέα συλλογή έργων τέχνης που ξεκινάει η οργάνωσή μας. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε όλα τα έργα της ατομικής του έκθεσης εμπνευσμένος από αρχειακό υλικό του Συνεταιρισμού και των μελών του.
Η προσπάθειά μας για την ανάδειξη της ιστορίας μας θα είναι συνεχής και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον σχεδιασμό, έτσι ώστε να αποτυπωθούν όλες οι πτυχές της ιστορικής πορείας ενός Συνεταιρισμού που μεγαλούργησε στα χέρια των Ζαγοριανών αγροτών – αγωνιστών, ώστε να μιλάει για αυτόν η ιστορία…

Keywords
Τυχαία Θέματα