Τα δάκρυα της Βαγενά στη Βουλή - Ιδιωτικά αποτεφρωτήρια εξήγγειλε ο Σκουρλέτης (Video-Photos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκινημένη και με δάκρυα στα μάτια ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για την αποτέφρωση των νεκρών.

Η κ. Βαγενά η οποία ρώτησε τον κ. Σκουρλέτη σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, «λύγισε» κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της, αναφερόμενη

στον θάνατο του συζύγου της, Λουκιανού Κηλαηδόνη και τοταξίδι της στη Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθεί η σορός του τραγουδιστή.

Είπε ότι δίπλα της ήταν ένας νεαρός Βούλγαρος που αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη την τεφροδόχο του δικού του ανθρώπου.

«Ελπίζω να βρούμε τον τρόπο να σταματήσουμε αυτό τον σκοταδισμό και τον μεσαίωνα που επικρατεί στον τόπο μας» είπε εξέφρασε την άποψη ότι αυτό δεν έχει σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα.

«Εγώ κάθε ημέρα προσεύχομαι και κάνω τον σταυρό μου στην Παναγία» ανέφερε.

Συγκινημένος απευθύνθηκε στην κ. Βαγενά και ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος ήταν στην έδρα, λέγοντας της ότι όλοι οι βουλευτές είναι δίπλα της σε αυτή την φάση.

Ο υπουργός Εσωτερικών πάντως όχι μόνο συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι είναι «ατομικό δικαίωμα η επιλογή του τύπου κηδείας» αλλά αποκάλυψε ότι μετά τους Δήμους θα δοθεί και η δυνατότητα σε ιδιώτες να κατασκευάζουν ειδικούς χώρους για την αποτέφρωση νεκρών.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΒαγενάΑποτέφρωσηΣκουρλέτηςαποτεφρωτήρια νεκρώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα