Εκατοντάδες διασώσεις μεταναστών στην κεντρική Μεσόγειο

23:15 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το προσφυγικό ρεύμα στην κεντρική Μεσόγειο, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε η ιταλική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με αυτά 301 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάρια, διασώθηκαν μόνο την Τετάρτη 19/10/2016 σε πέντε επιχειρήσεις διάσωσης.

Πέντε όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς το πλήρωμα ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού της Ιρλανδίας ανέσυρε τα πτώματά τους από μια φουσκωτή λέμβο, που βρίσκονταν ανάμεσα στους 118 μετανάστες που διασώθηκαν. Η ανθρωπιστική οργάνωση Life Boat

ανέφερε ότι διέσωσε 130 ανθρώπους από μια άλλη φουσκωτή λέμβο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 18 ανθρώπους από μια ξύλινη βάρκα κοντά στο νότιο νησί Παντελλερία, ακόμη 11 κοντά στο ακατοίκητο νησί Λαμπιόνε και 24 ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα την Τετάρτη το πρωί.

Η διάσχιση της κεντρικής Μεσογείου μεταξύ Βόρειας Αφρικής και Ιταλίας έχει αποδειχθεί ως η πλέον θανατηφόρα διαδρομή παγκοσμίως για μετανάστες. Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι αγνοούνται ή πέθαναν καθώς επιχειρούσαν μέσα από αυτή την διαδρομή να φθάσουν με πλοιάρια προς την Ευρώπη σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Φωτο αρχείου

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα