Λαύριο: Λαϊκό φροντιστήριο από το εργατικό κέντρο

22:34 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στήριξη στα παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη, προσφέρει ο θεσμός του λαϊκού φροντιστηρίου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Οι ώρες λειτουργίας του φροντιστηρίου είναι:
Δευτέρα: 4μμ-7μμ
Τρίτη: 6:30μμ-9μμ
Τετάρτη: 3:30μμ-8:30μμ
Πέμπτη:6:30μμ-9μμ
Παρασκευή: –
Σάββατο: 12.00-2μμ
Τα μαθήματα γίνονται στα ανακαινισμένα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, στην διεύθυνση Δανουκάρα 7 και απευθύνονται σε μαθητές από 1η Γυμνασίου μέχρι και 1η Λυκείου

Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν το εργατικό κέντρο με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων σε προσφυγόπουλα,

σημειώνει: «Είναι τα παιδιά αυτά, που γλίτωσαν από το μακέλεμα των ιμπεριαλιστών στην Συρία, που γλίτωσαν στο πέρασμα τους στο Αιγαίο.

Στο Λαύριο χρόνια τώρα τα παιδιά των προσφύγων πήγαιναν κανονικά στα σχολεία της περιοχής σε τμήματα τις πρωινές βάρδιες. Ποτέ δεν παρουσιάστηκε φαινόμενο ξενοφοβίας και ρατσισμού, παρά μόνο κάποιες φωνές που και αυτές πνίγηκαν από την γενική κατακραυγή την συντριπτικής πλειοψηφίας γονιών και μαθητών. Μαζί τα παιδιά μας με τα προσφυγόπουλα μορφώνονταν και θα μορφώνονται, μαζί έπαιζαν και θα παίζουν, αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλεγγύης και σεβασμού.

Τώρα που ο φασισμός προσπαθεί να μολύνει την κοινωνία, διαχωρίζοντάς την με βάση το χρώμα, την θρησκεία, την εθνικότητα για να εξυπηρετηθούν για ακόμη μια φορά τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σφάζονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ, ίσως κάποιοι «αγανακτισμένοι» να βρουν το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο των μικρών παιδιών και να σχίζουν τα ιμάτιά τους για το κακό που τους βρήκε.

Το Λαύριο των κοινωνικών αγώνων, των προσφύγων, των ανέργων έμαθε να ξεχωρίζει τον εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους ιμπεριαλιστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι οι κυβερνήσεις που αιματοκυλούν τους λαούς για την αρπαγή της λείας, είναι όλοι αυτοί που υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές και διαλύουν συντάξεις, δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα