Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 2-3-2017

11:37 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική

«Επίσκεψη Αν.Υπουργού Εργασίας στην Ξάνθη»

Την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, θα επισκεφτεί την πόλη της Ξάνθης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου και το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση –σύσκεψη για τα Κοινωφελή προγράμματα και την Κοινωφελή εργασία ,με τον Δήμαρχο Ξάνθης, στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνέχεια η κ. Αντωνοπούλου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με φορείς του Δικτύου Κοινωνικής Οικονομίας της πόλης.
Το απόγευμα, η Υπουργός θα προεδρεύσει στη σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού ΑΜΘ

του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως η κ. Αντωνοπούλου θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΜ-Θ, το ερχόμενο Σάββατο στην Κομοτηνή, στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης.

Επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών στην Ξάνθη

Τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017, θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της πόλης και αυτοδιοικητικούς, το μεσημέρι.
Το απόγευμα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή – κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο Ελισσώ ,στις 19:00 μμ.

Πρωτογενής Τομέας

Επίσκεψη Τσιρώνη σε νομούς της ΑΜ-Θ

Στις 7-8 Μαρτίου θα επισκεφθεί Αλεξ/πολη, Ορεστιάδα, Δράμα και Νευροκόπι, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Τσιρώνης.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.
ΕΠι πλέον στάθηκε και πρόσφατη επίσκεψή τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου τους ανακοινώθηκε η υπουργική απόφαση για την βιολογική κτηνοτροφία, όπου η πληρωμή των δικαιούχων, θα γίνεται με βάση την πυκνότητα βόσκησης.
«Σε πρώτη φάση αυτό κινείται σε θετική κατεύθυνση μένει να δούμε πως θα εφαρμοσθεί. Επι πλέον ζητήσαμε την μέριμνα της πολιτείας και για την κακοκαιρία που είχαμε με τις παγωνιές και τα χιόνια», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος.
Σε ότι αφορά το θέμα της CETA και την υπερψήφιση της στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε την πολιτεία να ενισχύσει τον Κτηνοτροφικό κλάδο, εφαρμόζοντας πολιτικές που θα αυξήσουν την παραγωγή της Φέτας, η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στις Ελληνικές φυλές και την Ελληνική παραγωγή γάλακτος και στις προϋποθέσεις ποιότητας της Ελληνικης Φέτας.
Σημειώνεται πως από τους 660.000 τόνους που είναι η παγκόσμια ζήτηση της Φέτας, στην Ελλάδα παράγονται οι 120.000 τόνοι-από τους 200.000 τόνους που παρήγαγε- με τους 85.000 να μένουν στην Ελλάδα.

Κανονικά θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι το Πρόγραμμα Δακοκτονίας του 2017 θα εφαρμοστεί έγκαιρα με τον τρόπο που εφαρμόστηκε και την προηγούμενη χρονιά.
Το ΥΠΑΑΤ και το Υπουργείο Εσωτερικών συνεργάζονται για την επιτυχή και αποτελεσματική εφαρμογή του Προγράμματος.
Ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει την κατανομή του προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια και το ΥΠΑΑΤ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια των υλικών δακοκοτονίας.
Ας σημειωθεί ότι οι ανάγκες σε δακοκτόνα υλικά για τον 1ο ψεκασμό, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, είναι ήδη καλυμμένες.

Κόμματα

Βαρβιτσιώτης-Παναγιωτόπουλος στην Ξάνθη

Η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, με ανακοίνωσή της προσκαλεί στην πολιτική ομιλία με θέμα, « Νέα Δημοκρατία Ξεκίνημα Αλήθειας και Ελπίδας για την Ελλάδα. Μεταναστευτική Πολιτική σε συνδυασμό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ».
Ομιλητές θα είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ΝΔ και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος , πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Καβάλας.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Z-Palace την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 06:30μμ.

Συνδικαλιστικά

Στάση Εργασίας την Πέμπτη στον ΕΦΚΑ Ξάνθης

Όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ, και οπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι της τοπικής υπηρεσίας την Ξάνθη, σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 12 και μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Κοινωνική Οικονομία

ΚΟΙΝΣΕΠ «Συλλογή» Τρούφας-μανιτάρι- και Πολιτισμού

Από το 2014 λειτουργεί η ΚΟΙΝΣΕΠ «Συλλογή» στην Ξάνθη που αποτελείται από κυνηγούς τρούφας, με σκοπό την διάδοση της καλλιέργειας της τρούφας, αλλά και την αναζήτησή της, μέσω εκπαιδευμένων σκύλων καθώς βρίσκεται στο υπέδαφος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της ΚΟΙΝΣΕΠ, Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στους στόχους εντάσσονται ακόμα και διοργάνωση σεμιναρίων, ο συνδυασμός με δράσεις πολιτισμού, αλλά και ίδρυση φορέα για πιστοποίηση μυκήτων.
«Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε τρία είδη πιστοποιημένων μανιταριών. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για την εμπεριστατωμένη καταγραφή με πιστοποίηση και ταυτοποίηση ακόμα και του γενετικού τους υλικού(DNA). Nα ξεκινήσει στην δική μας περιοχή και να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και φυσικά η πιστοποίηση να αφορά και τον υπόλοιπο πλούτο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Θα μπορούν να γίνουν σεμινάρια για την συλλογή των ΑΦΦ, του πως τα συλλέγουμε και ποια εποχή, προκειμένου να μην γίνεται καταστροφή από τους ντόπιους και υφαρπαγή από τους ξένους», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παναγιωτίδης.

Αυτοδιοίκηση

Σε ιδιώτη το κατασκηνωτικό κέντρο Πανδρόσου του δήμου Κομοτηνής

Hταν η τελευταία συνεδρίασης αυτή του διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου του παρόντος προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, καθώς την Κυριακή η σύνθεση του προεδρίου αλλάζει.
Το παρόν δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αντικατάσταση του το δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Σπάρτακου Αθανασίου Σαλαμάνη που παραιτήθηκε, από τον Δημήτρη Αμανατίδη,
Επίσης στην ιδια συνεδρίαση ο κ Χαραλαμπίδης ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει αίθουσα το δημοτικό συμβούλιο και θα διεξάγεται σε άλλη αίθουσα που διαμορφώνεται τώρα στο πολυλειτουργικό.
Στο μεταξύ αποφασίστηκε η κατάρτιση τοπικού σχεδίου κοινωνικής δράσης και δικτύωσης των φορέων του δήμου δηλαδή την δημιουργία ενός παρατηρηρίου όλων των κοινωνικών δομών του δήμου Κομοτηνής.
Παράλληλα αποφασίστηκε η αποβολή από το 13ο δημοτικό σχολείο του συλλόγου Ηπειρωτών Ν.Ροδόπης .
Ενω ο προεδρος των φαρμακοποιών του Ν. Ροδόπης Αλέκος Τσαπέκος ανακοίνωσε την συνέχιση του Κοινωνικού φαρμακείου Κομοτηνής.
Κατά πλειοψηφία ελήφθη και η απόφαση να εκμισθωθεί από ιδιώτη το κατασκηνωτικό κέντρο Πανδρόσου “Γ.Παπαδριέλλης”
Τέλος έγινε η παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεσυνεργασίας e-meeting , όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι θα παρακολουθουν τα δημοτικά συμβούλια που διεξάγονται εκεινη τη στιγμή να αναζητούν και παλιότερα δημοτικά συμβούλια.

Πολιτισμός

3η συνάντηση Εργαστηρίου με θέμα «Παιδί και Κοινωνικό Περιβάλλον»
Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καφενείου, οργανώνει μια σειρά εργαστηρίων (workshops), με θέμα «Παιδί και Κοινωνικό Περιβάλλον», που θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο 2017. Η 3η συνάντηση του Εργαστηρίου με θέμα «Παιδί και Κοινωνικό Περιβάλλον», και Εισηγητή τον Νίκο Μακρή Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχολογίας ΔΠΘ θα γίνει την Πέμπτη 2 Μαρτίου, 7:30 μ.μ.
Οι ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων που θα γίνονται ημέρα Πέμπτη στον πολυχώρο του ΕΜΘ είναι 16/03, 6/04, 27/04 στις 7:30 μ.μ.

Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Ινστιτούο Γκαίτε, οργανώνουν στην Ξάνθη το Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου.
Από την ερχόμενη Πέμπτη 9 έως και Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 [21.00] Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Μπρεχτ, Σίλερ, Γκαίτε και Προυστ» στο 1ο μέρος του Φεστιβάλ
Στόχοι του Φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει τους Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα, από προβολές και συζητήσεις καθώς και στους γερμανόφωνους να εξασκήσουν τη γλώσσα.
Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ Ξάνθης, τηλ. 25410 25421.

Σεμινάριο για πολυπολιτισμικές κοινωνίες

Την ερχόμενη Δευτέρα 6 και Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με θέμα,
«Η διαχείριση της ετερότητας στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
Διαστάσεις, προκλήσεις και προοπτικές, με εστίαση στο χώρο της εκπαίδευσης»

Ο Έλληνας Τούρκος, βιβλιοπαρουσίαση

Οι εκδόσεις Επίκεντρο και ο Παρατηρητής της Θράκης διοργανώνουν σήμερα το βράδυ 19:00 στο Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο της Κομοτηνής την παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Χριστοδούλου:
«Ο Έλληνας Τούρκος»
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
•Νατάσσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος
•Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, καθηγητής τμ. Ιστορίας Εθνολογίας Δ.Π.Θ. και ο συγγραφέας, Χρίστος Χριστοδούλου.

Θεατρική παράσταση «Λιθουανία»

Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «Παράβασις» παρουσιάζει το μονόπρακτο δράμα του Ρούπερτ Μπρούκ «Λιθουανία» σε σκηνοθεσία της Λίας Δαμιανάκη
στις 4-5 Μαρτίου 2017, 09:30μμ Καπναποθήκη ΦΕΞ -Πλάτωνος 27
Το έργο αποτυπώνει την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης που εγκλωβίζεται σε μία σκληρή και άδικη κοινωνική πραγματικότητα. Οι ήρωες, βαθιά τραυματισμένοι, οδηγούνται στην εξαθλίωση και την ψυχική απογύμνωση.
Όταν τολμούν να ονειρευτούν ένα διαφορετικό μέλλον αυτοπαγιδεύονται και συντρίβονται.
Είσοδος 5€ με κρασί, για οικονομική ενίσχυση του μουσείο.
Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, νεα δημοκρατια, σταση εργασιας, αμθ, συριζα, κομοτηνη, ξανθη, δραμα, ελλαδα, υπαατ, ιουνίου, νέα, εφκα, ικα, ιδια, δπθ, εμθ, μπρεχτ, προυστ, τηλ, βιβλιοπωλείο, υπουργειο εσωτερικων, δημοτικοι συμβουλοι, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, δημοκριτειο, το θεμα, γκαιτε, δημοκρατια, δπθ, εμθ, εργασια, θεμα, προγραμμα, ωρα, αμθ, ανθρωπινα δικαιωματα, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, δευτερα, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, δωσει, διημερο, εγινε, αιθουσα, εποχη, εστιαση, εσωτερικων, ιδια, ιδρυση, υπηρεσιες, ηρωες, θετικη κατευθυνση, ιδρυμα, ομιλια, ιστορικο, εκδοσεις, κρασι, λεσχη, ληξη, μεριμνα, μιλτιαδης, μπρεχτ, νικο, ξεκινημα, ξενοδοχειο, ομαδα, ορεστιαδα, παρουσιαση, πεμπτη, πιστοποιηση, πολιτεια, προγραμματα, πρωι, κτηνοτροφια, σαββατο, σεμιναρια, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, σχολειο, σωματειο, τηλ, τρια, υπαατ, φεστιβαλ, φυσικα, χριστος, ιωαννης, δημοτικα, δικαιωματα, εφαρμογη, ειδη, υπουργειο, ιουνίου, κυριακη, πληροφοριες, υλικα
Τυχαία Θέματα