Ο Βαλβέρδε για Μπαρτσελόνα

Ο τεχνικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο και πρώην του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί για να αντικαταστήσουν τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε μετά τη νίκη επί της Σπόρτινγκ Χιχόν ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. Είδηση που «έσκασε» σαν βόμβα στο καταλανικό στρατόπεδο.

Στην

Μπαρτσελόνα δεν θα πάρουν κάποια γρήγορη απόφαση. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει ο καταλανικός Τύπος, οι «Μπλαουγκράνα» έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους μέσα στους επόμενους μήνες ώστε να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να καταλήξουν στον καλύτερο για να διαδεχθεί τον Λουίς Ενρίκε.

Τη δεδομένη στιγμή, όποιος και να ακουστεί, είναι κυρίως σε φιλολογικό επίπεδο, ωστόσο ο Τύπος στη Βαρκελώνη έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και αυτό του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πραγματοποιεί ένα πολύ αξιόλογο έργο στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Τσινγκούρι» συνδέεται με την Μπαρτσελόνα, καθώς η δουλειά που κάνει στην Αθλέτικ από το 2013 έχει τραβήξει το βλέμμα των Καταλανών τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, μέσα στα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί, είναι και αυτό του Χόρχε Σαμπάολι της Σεβίλλης, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη κάνει πράγματα και θαύματα στο Σάντσεθ Πιθχουάν, δείχνοντας πως αυτά που είχε πετύχει σε εθνικό επίπεδο με τη Χιλή, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Επίσης, ανάμεσα στους πιθανούς αντικαταστάτες εμφανίζεται και το όνομα του Γιούργκεν Κλοπ, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να έχει ακουστεί ξανά νωρίτερα μέσα στη σεζόν και ειδικότερα μετά τη συντριβή της Μπαρτσελόνα από την Παρί Σεν Ζερμέν, όταν και είχε ξεκινήσει η φημολογία περί πιθανής αντικατάστασης του Λουίς Ενρίκε το καλοκαίρι. Η υπόθεση Κλοπ βέβαια είναι και αρκετά δύσκολη από τη στιγμή που έχει αρχίσει από πέρσι να δουλεύει ένα πρότζεκτ στη Λίβερπουλ, το οποίο, για την ώρα, δεν δείχνει διατεθειμένος να το αφήσει στη μέση.

Ένας επιπλέον που θα μπορούσε να απασχολήσει την Μπαρτσελόνα είναι και ο Ρόναλντ Κούμαν. Η δουλειά του στην Αγγλία στη Σαουθάμπτον και πλέον στην Έβερτον εκτόξευσε τις μετοχές του, ενώ το γεγονός ότι αποτελεί και πρώην παίκτη του συλλόγου, είναι ένα μπόνους για τον ίδιο.

Ακόμα, ως αουτσάιντερ, φιγουράρει και το όνομα του Χουάν Κάρλος Ουνθουέ, του βοηθού του Λουίς Ενρίκε στην Μπαρτσελόνα. Ενός ανθρώπου που γνωρίζει άριστα τα αποδυτήρια της ομάδας, αν και η περίπτωσή του δύσκολα θα μπορούσε να έχει πολλές πιθανότητες.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα ρεπορτάζ από την Ισπανία για τον διάδοχο του Λουίς Ενρίκε θα είναι καθημερινά. Ωστόσο, οι κινήσεις των «Μπλαουγκράνα» θα είναι προσεκτικές και σίγουρα όχι άμεσες, καθώς ο χρόνος δεν τους πιέζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα