Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:00 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Νέα σύσκεψη για την ΒΦΛ
Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εργασίας μετά την χθεσινή τριμερή σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, μεταξύ εργαζομένων και εκπροσώπων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για το εργασιακό. Η σύσκεψη θα επαναληφθεί στις 11 το πρωί με τους εργαζόμενους αποκλειστικά, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας την Παρασκευή

στις 2 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο για την τελική απόφαση του Υπουργείου.
Νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Νίκος Βογιατζίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευθύμης Μακρογιάννης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Χημικές Εταιρίες, Μάκης Θεοχάρης θα συναντηθούν με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, καθώς πλέον το θέμα έφτασε σε επίπεδο Πρωθυπουργού και είναι πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Ο υπουργός Εργασίας χθες, εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψή του ότι οι ενοικιάσεις των παραγωγικών μονάδων της Βιομηχανίας στις άλλες 3 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εργοστάσιο είναι καθαρή περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης και ως εκ τούτου μεταβιβάστηκαν και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρίες, που σημαίνει και μεταφορά των εργασιακών τους δικαιωμάτων από την μία εταιρεία στην άλλη. Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε από τη εταιρεία να άρει τις απολύσεις και να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Καβάλα: «Να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης μεταξύ των εργαζομένων»
Τραγικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι εργαζόμενοι στην ΒΦΛ που μέχρι πρότινος εργαζόντουσαν αρμονικά σήμερα να είναι στα όρια του αλληλοπροπηλακισμού, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης μεταξύ Διοίκησης του εργοστασίου και όσων δεν έχουν υπογράψει νέες συμβάσεις εργασίας, όπως σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες απολύσεις που έγιναν εντελώς λανθασμένη επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα