Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:38 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Χωρίς αποτέλεσμα σύσκεψη για το προσφυγικό
Χωρίς την παρουσία των βουλευτών αλλά και των εκπροσώπων τεσσάρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε χθες (Δευτέρα) ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το προσφυγικό, μετά και την κοινή παραδοχή που επαναδιατυπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πως ο χώρος και οι εγκαταστάσεις όπου σήμερα φιλοξενούνται οι 250 περίπου πρόσφυγες δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν πως όποια περιοχή επιλεγεί

(από την πολιτεία) θα πρέπει να τυγχάνει και της σύμφωνης γνώμης των αρχών που εμπλέκονται. Από φορείς εκφράστηκαν επίσης σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο είναι εφικτό και πρόσφορο να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες εντός του αστικού ιστού.
Τέλος, επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά, πως το κράτος και η κυβέρνηση, είναι αυτοί που πρέπει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν την στρατηγική για το εν λόγω θέμα.
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτηρίζοντάς την χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, ενώ με κοινή τους ανακοίνωση 4 επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κατηγορούν τη διοίκηση του δήμου για προχειρότητα.

Καβάλα: Σε αναζήτηση χώρου για τους πρόσφυγες οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
Σε διαρκή προσπάθεια εξεύρεσης χώρου στην Καβάλα βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Καβάλας του βουλευτή Γιώργου Παπαφιλίππου. Στόχος είναι να μεταφερθούν σε έναν χώρο που θα τους προσφέρει συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης και όχι γκετοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα