Το συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

08:05 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Κρητικός στον Αγώνα», είναι το θέμα του όγδοου συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Αυγούστου στο Ρέθυμνο.

Η έννοια του «αγώνα» τοποθετείται με ευρύτητα για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ατομικής, κοινωνικής, οικονομικής και επιστημονικής ζωής.
Στη Μονή Αρσανίου, στις 5 Αυγούστου το πρωί θα γίνει η έναρξη του συνεδρίου. Εκεί θα ακολουθήσουν συνεδρίες-ομιλίες.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Στρατηγικός Σύμβουλος, Νίκος

Λυγερός, με θέμα: «Το κονταροχτύπημα στον Ερωτόκριτο ως γεωστρατηγικό παράδειγμα αγωνιστικότητας».
Στις 6 Αυγούστου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «Λούης Τίκας 2016», με διαδρομή από τη Μονή Αρσανίου προς τη Μονή Αρκαδίου, και προσκύνημα στον τόπο καταγωγής του κρητικού αγωνιστή, τα Λούτρα.
Στις 6 Αυγούστου, στο θέατρο «Ερωφίλη» θα γίνει η βράβευση των νικητών του αγώνα δρόμου «Λούης Τίκας 2016» . Θα ακολουθήσουν απονομή πλακετών στα τιμούμενα πρόσωπα του συνεδρίου, μουσική από τον Ψαραντώνη, χορευτικά συγκροτήματα από την Αμερική και την Αυστραλία και ριζίτικα από το Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Αθηνών, σε διδασκαλία Ευτύχη Μουζουράκη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα