Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:55 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Με δυναμικότητα μόλις 20% λειτουργεί η ELFE
Στο 20% της δυναμικότητας του λειτουργεί πλέον το εργοστάσιο της ELFE (Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων) στην Καβάλα, ενώ στις 8 Ιουνίου, λήγει η περίοδος δανεισμού των εργαζόμενων από τη Βιομηχανία στις δύο νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται.
Η μονάδα αμμωνίας σταμάτησε να λειτουργεί δημιουργώντας υπόνοιες

στους εργαζόμενους ότι έγινε ως μέτρο πίεσης για να υπογράψουν νέες συμβάσεις
Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία παρουσία των φορέων της Καβάλας, εν αναμονή της νέας τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, όπου έχει ζητηθεί παρουσιαστούν εκπρόσωποι και των δύο εταιριών ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και Centrofaro.
Επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Νίκος Βογιατζίδης ενώ ανέφερε ότι η εταιρεία εξαίρεσε από τις θέσεις ασφαλείας όλο το εξειδικευμένο προσωπικό και τοποθέτησε ανειδίκευτους.

Καβάλα: Σε συναγερμό για την «ΤΤΙΡ»
Τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της Συμφωνίας ΤΤΙΡ, της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, ανέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας σε εκδήλωση του ρ/σ «Στο Κόκκινο» στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου.
Όπως επεσήμανε η συμφωνία προχωρά με ταχείς ρυθμούς και με άκρα μυστικότητα, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στα κράτη. Αντίστοιχη είναι και η Συμφωνία μεταξύ Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα