Χάνεται η ταυτότητα της ελληνικής φέτας από τον παγκόσμιο χάρτη

09:27 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για μεθοδευμένη ενέργεια που στόχο έχει να πληγεί η αγροτική οικονομία κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων Ελλάδας Μιχάλης Τζίμας, σχολιάζοντας την άρση της φέτας από τον διεθνή κατάλογο των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου ο κ. Τζίμας τόνισε ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Νότια Αφρική για τη φέτα η οποία αποτελεί το κορυφαίο εξαγωγικό ελληνικό προϊόν θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ελληνική κτηνοτροφία που διαρκώς

συρρικνώνεται.

Εξίσου δραματικές επιπτώσεις θα έχει και η απόφαση της Τσεχίας να παράγει «ελληνικό γιαούρτι».
Στο μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας ενώ σε ότι αφορά τη φέτα ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νότιας Αφρικής είχε κλείσει από το 2014 και καταλόγισε αμέλεια στην κυβέρνηση Σαμαρά, προσθέτοντας ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε την προεδρία της ΕΕ.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων κάνει έκκληση να κινηθούν όλες οι διαδικασίες και όλοι οι φορείς προκειμένου να αποσοβηθεί η απώλεια της ταυτότητας του εθνικού μας προϊόντος, εξέλιξη που εκτός των οικονομικών παραμέτρων συνεπάγεται και σοβαρή απώλεια της εθνικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα