Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:15 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην Καβάλα θα βρεθούν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξης Τσίπρας και Μποϊκο Μπορίσωφ, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των λιμανιών Αλεξανδρούπολης,

Καβάλας και (Θεσσαλονίκης) με αυτά της Βουλγαρίας στα παραλία της Μαύρης Θάλασσας και το Δούναβη.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο όταν υλοποιηθεί θα μεταβάλλει το υφιστάμενο τοπίο των οδικών και θαλάσσιων μεταφορών στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει γεωπολιτικά την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Το μνημόνιο θα υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Χρήστος Σπίρτζης και Ιβαϊλο Μοσκόφσκι. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα βρίσκονται στην Καβάλα από το βράδυ της Τρίτης.

** Ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο οι τουρίστες στη Θάσο το φετινό καλοκαίρι, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Καβάλας μέσω της επιβατικής κίνησης. Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ σημείωσε ότι το νησί συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας γεγονός που αποδίδεται στις ομορφιές του αλλά και τις υποδομές. Παράλληλα η Θάσος διαθέτει μία από τις καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις πανελληνίως.

** Μια διαφορετική διάσταση για την αύξηση του τουρισμού δίνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας, σε παρέμβασή του με τίτλο «Κέρδη για το κεφάλαιο, γαλέρα για τους εργαζόμενους… απλησίαστη βιτρίνα για το λαό». Αναφέρεται στο «ρεκόρ» των τουριστικών αφίξεων και του τζίρου των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου δουλεύουν με μειωμένους μισθούς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις ή μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας.

** Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Καβάλα την προσεχή Παρασκευή, στο πλαίσιο οργάνωσης της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. Στο κλιμάκιο μετέχουν οι Δημήτρης Σταμάτης, Θεόδωρος Καράογλου και Μακάριος Λαζαρίδης.

** Στις κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις 9 Σεπτεμβρίου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους την ίδια μέρα, θα πάρει μέρος και το ΠΑΜΕ Καβάλας.

** Πέντε διακινητές, Έλληνες και αλλοδαποί, συνελήφθησαν το Σάββατο, στο νομό Καβάλας, να προωθούν παράνομα στη χώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

** Να παρέχει παράνομα μεταφορικό έργο συνελήφθη χθες (Σάββατο) το μεσημέρι, στη Θάσο από αστυνομικούς ένας 57χρονος Ιταλός. Όπως διαπιστώθηκε με το όχημά του μετέφερε δύο άτομα, έναντι χρηματικού κόμιστρου, υποκλέπτοντας με αυτόν τον τρόπο το μεταφορικό έργο άλλου φορέα.

** Με 35 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στις 8 το βράδυ (Δευτέρα). Τα σημαντικότερα ζητήματα όπου καλείται να αποφασίσει το Σώμα είναι η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην πρόταση ένταξης του παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO και η έγκριση εργοταξιακής σήμανσης ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας επί της δημοτικής οδού Ν. Καρβάλης-Λεύκης στο πλαίσιο του έργου κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου – ΤΑP.

** Έως τέλος του μήνα θα γίνονται εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας για το νέο σχολικό έτος. Το Σχολείο λειτουργεί τις απογευματινές ώρες, απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω και χορηγεί τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 2 χρόνια. Η μετακίνηση των εκπαιδευομένων εντός του νομού Καβάλας παρέχεται δωρεάν με πάσο ελευθέρας. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο γραφείο του σχολείου από τις 4.30 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

** Αφιέρωμα στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο ξεκινά η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας από σήμερα (Δευτέρα) με την προβολή έξι ταινιών στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο». Ανά διήμερο θα προβάλλονται οι ταινίες «Το φρούριο του Μπρέστ», «Ριφιφί», «Καζαμπλάνκα», «Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα», «Mamma Roma» και «Μανχάταν».

** Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου πρέπει να στείλουν δηλώσεις συμμετοχής στο κτίριο του Πυθαγόρα στην Δημοτική Kοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» όσες ομάδες εργαζομένων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 3ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Δήμου Καβάλας 2017 – 2018.

** Αρχίζει από σήμερα (Δευτέρα), η νέα εκπαιδευτική περίοδος στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ, και το Σάββατο, 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Ομίλου.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, το νησι, καβαλα, ελλαδα, τσιπρας, μνημονιο, θεσσαλονικη, υπουργοι, καλοκαιρι, νεα δημοκρατια, παμε, συλληψεις, συμμετοχή, unesco, roma, νέα, καιρος, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, θεμα εκθεσης 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αλέξης τσίπρας, πασο, δωρεαν, θασος, θρακη, νησι, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, αυξηση, βραδυ, γεγονος, γινονται, γραφεια, δελτα, δευτερα, δηλωσεις, διημερο, εγγραφες, εξι, ετων, ετος, ευρωπη, ιδια, θασο, θεος, κελσιου, κεφαλαιο, κτιριο, λεσχη, μακεδονια, οκτω, οχημα, παμε, υπογραφη, πρωι, σαββατο, συμμετοχή, σωμα, σχολειο, χρηστος, ωρες, απο δευτερα, μποφορ, δημητρης, χωρα, κωστας, κυριακου, ομαδες, θεματα, θερμοκρασια, unesco
Τυχαία Θέματα