Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:06 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις εορτάστηκε και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα. Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας πραγματοποίησαν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καπνεργάτη, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική

Πλατεία.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμιος Μακρογιάννης τόνισε με έμφαση πως η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούσης των εργατικών αγώνων ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας επιλέχθηκε να είναι μεταξύ των δύο που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο εργαστήριο για τις Στρατηγικές ΒΑΑ που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το συγκεκριμένο σχέδιο πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 8.600.000 ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Βασικοί στόχοι του δικτύου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των αστικών αρχών που είναι αρμόδιες για τις στρατηγικές βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Κλειστό παραμένει το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» της Καβάλας μετά από απόφαση αναστολής της λειτουργίας του, που έλαβε η διοίκησή του με το σκεπτικό να μην προστίθενται νέες οφειλές στις ήδη υπάρχουσες. Για το Ίδρυμα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί τρόπος λειτουργίας αφού δεν μπορεί να του χορηγηθεί από το ΙΚΑ πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας, λόγω οφειλών. Πάντως, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση.

Η θέση της Περιφέρειας και των φορέων της για τη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή της Μέστης και κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αποτελέσει το μοναδικό θέμα ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην Κομοτηνή.

Από χθες 1η Μαϊου τέθηκε σε εφαρμογή η μερική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Καβάλας με την απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως την είσοδο του Πάρκου Φαλήρου, από τις 4 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας. Το μέτρο θα ισχύσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Εκτάκτως η απαγόρευση δεν θα ισχύσει την Παρασκευή 5 Μάϊου λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων της «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ».

Διημερίδα για τις «διαφυλικές σχέσεις και τον έμφυλο διαχωρισμό των παιχνιδιών» διοργανώνουν στην Καβάλα, το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της τοπικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και Τετάρτη (2-3 Μαΐου), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στις 7 το απόγευμα. Οι ομιλητές μέσα από τη θεωρητική προσέγγιση και την ανοιχτή συζήτηση θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε καθημερινές απορίες, σχετικές με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Έκθεση έργων με θέμα: «Πολύχρονες Διαδρομές: Τα νηπιαγωγεία συνομιλούν με την Τέχνη και τη Ζωή», πραγματοποιείται στη Δράμα, από σήμερα (Τρίτη) έως 12 Μαΐου, στην είσοδο του διοικητηρίου, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, είναι η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής. Τα νηπιαγωγεία μπορούν να την επισκεφτούν μέχρι τις 8 Μαΐου, 8:30 το πρωί με 3:30 το μεσημέρι. Η είσοδος είναι ανοικτή και ελεύθερη στο κοινό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα από τις 06 έως τις 09 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα, σε δημόσιους χώρους της πόλης, εικαστική παρέμβαση-δράση με τίτλο «Αγγελογραφίες» του εικαστικού καλλιτέχνη Κώστα Ηρακλή Γεωργίου. Τα έργα θα αναρτηθούν, μέσα στην πόλη της Καβάλας σε επιλεγμένα κτίρια, έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση μιας ενιαίας καλλιτεχνικής έκθεσης-δράσης.

Σε Κομοτηνή και Καβάλα θα πραγματοποιηθεί η «1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2017». Συγκεκριμένα η διοργάνωση θα γίνει αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σχολής Φυσικής Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.
Η διοργάνωση σκοπό έχει να περάσει στους μαθητές τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί και θα φθάσουν τοπικά έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ολυμπιακοί αγώνες, πρωτομαγια, καβαλα, ΑΔΕΔΥ, παμε, απεργια, συγκεκριμένο, ιουνίου, αθηνα, ικα, κομοτηνη, μαΐου, δραμα, ηρακλης, καιρος, τελη κυκλοφοριας, μετρο, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, δραση, θεμα εκθεσης 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, 600 δις, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αβερωφ, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, γεωργιου, γινει, δευτερα, διευθυνση, δυνατοτητα, διοικηση, αιθουσα, ευρω, ενημερωση, εργα, τεχνη, ιδρυμα, ομιλια, κελσιου, κτιρια, μαΐου, μακεδονια, μηκος, οχηματων, παιδι, παμε, πεμπτη, περιφερειακο, πρωι, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συγκεντρωση, σχεδιο, τμημα, τριτη, μποφορ, εφαρμογη, εμφαση, ιδιαιτερο, ιουνίου, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα