Ιστιόφορο με πρόσφυγες προσάραξε στη Βάτο Οινουσσών- διάσωση και συλλήψεις από το Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

12:56 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεταφορά προσφύγων από τα τουρκικά παράλια στη Χίο πραγματοποιούσε ιστιοφόρο σκάφος.
Όμως προσάραξε σε βραχώδη ακτή της νησίδας Βάτου των Οινουσσών όπου και προσέτρεξε σκάφος του Λ.Σ.-Ελλ.Ακτ..
Πρόκειται για το ιστιοφόρο, HEYBEL νηολογίου Λονδίνου, όπου συνελήφθησαν δύο άντρες (ηλικίας 40 και 21 ετών) και μια γυναίκα (27 ετών) ουκρανικής υπηκοότητας ως διακινητές των 57 προσφύγων που επέβαιναν στο σκάφος.
Μάλιστα οι δύο από αυτούς προσπάθησαν να διαφύγουν στο εσωτερικό της νησίδας για να συλληφθούν από προσωπικό του σκάφους, που αφού περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες στο

ιστιόφορο τους μετέφερε στο λιμάνι της Χίου.
Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί διότι αναγνωρίστηκαν από τους πρόσφυγες ως τα άτομα που τους είχαν παραλάβει από τα τουρκικά παράλια και τους μετέφεραν στη νησίδα Βάτος των Οινουσσών. Κατασχέθηκαν δύο πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 200 € που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Με την προσάραξη του ιστιοφόρου υπήρξε μικρή διαρροή πετρελαίου, η οποία περισυνελέγη πλήρως από απορροφητικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί προληπτικά από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, ενώ το σκάφος ανελκύθηκε άμεσα από πλωτό γερανό και θα μεταφερθεί σε νεωλκείο της Χίου.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα