Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:29 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Επίσκεψη Σταύρου Θεοδωράκη
Με πρώτο σταθμό την Καβάλα ξεκίνησε σήμερα την διήμερη περιοδεία του στην ΑΜΘ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Από την ιχθυόσκαλα της πόλης όπου συνάντησε, με το ξημέρωμα, αλιείς και ιχθυεμπόρους δήλωσε πως «η χώρα έχει ανάγκη από άμεσες και τολμηρές αποφάσεις». Η σκέψη της Κυβέρνησης, είπε, όλους αυτούς τους μήνες, είναι πώς θα διογκώσει ένα κομματικό κράτος και θα θρέψει τα δικά

της παιδιά ενώ θα έπρεπε να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα «μας επιτρέψουν να βγούμε μπροστά και να μην έχουμε συνέχεια ανάγκη από δάνεια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε και το ΤΕΙ Καβάλας και συνεχίζει την περιοδεία του στην Ξάνθη όπου, στη 1 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη, στις 2.30 με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και το απόγευμα επίσκεψη στο κέντρο της πόλης.
Την Τετάρτη ο κ.Θεοδωράκη θα βρεθεί στην Κομοτηνή όπου θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Η περιοδεία του προέδρου του Ποταμιού θα ολοκληρωθεί το απόγευμα στο Διδυμότειχο όπου θα συναντηθεί με τον Στρατηγό της 16ης Μεραρχίας και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό στον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας.

Καβάλα: Συνάντηση απολυμένων ΒΦΛ με την υπουργό Εργασίας
Για ακόμη μια φορά βρίσκονται στα δικαστήρια της Καβάλας σήμερα (Τρίτη) οι απολυμένοι των λιπασμάτων καθώς εκδικάζονται οι τακτικές αγωγές αναγνώρισης της ακυρότητας των απολύσεων που κατέθεσε το σωματείο κατά της διοίκησης.
Χθες (Δευτέρα) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των απολυμένων στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τη νέα Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδης, τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΥΚ Καβάλας, Ευθύμη Μακρογιάννη. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της ΒΦΛ.

Καβάλα: Στο Παγγαίο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Διήμερη επίσκεψη από αύριο (Τετάρτη) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ελευθερούπολη Παγγαίου, για την εορτή του πολιούχου Αγίου Ελευθερίου. Σε πανηγυρική τελετή το πρωί της Πέμπτης (11:45) στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Παγγαίου.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις
Η Τ.Ε Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Διεθνείς εξελίξεις – Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις στην περιοχή- οι θέσεις του ΚΚΕ» αύριο Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας. Ομιλητής θα είναι το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ-υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Ελισαίος Βαγενάς.

Καβάλα: «Ύμνοι και κάλαντα του Δωδεκαημέρου»
Τη συναυλία «Ύμνοι και κάλαντα του Δωδεκαημέρου» παρουσιάζει ο δήμος Καβάλας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 το βράδυ στο Κινηματοθέατρο Oscar της Καβάλας. Επί σκηνής μαζί με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και ερμηνευτή Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, θα είναι τα μέλη του Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι της Δράμας», της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας και οι Θανάσης Κουλεντιανός στο κανονάκι, Γιώργος Δεληγιάννης στο βιολί, Θοδωρής Κιουπλιώτης στο λαούτο, Χρήστος Τότσιος στα κρουστά και Στέλλα Τσιότσιου στο βιολοντσέλο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δράμα: Γεύσεις από το Πελίτι στην Ονειρούπολη
Ονειρομαγειρέματα στο σπιτάκι του Πελίτι στην Ονειρούπολη Δράμας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 4:30 το απόγευμα. Τα ξωτικά του Πελίτι παίρνουν τις κουτάλες και τις κατσαρόλες τους και έρχονται στην Ονειρούπολη της Δράμας για να μαγειρέψουν με μικρούς και μεγάλους σ΄ ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις αρχικά που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή χιονόνερο στα ορεινά προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα