Kαλαμάτα: Τριήμερη επίσκεψη Αναστάσιου στη Μεσσηνία

10:05 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tριήμερη θα είναι τελικά η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου στη Μεσσηνία, που ξεκινά σήμερα.

Συγκεκριμένα ο κ.Αναστάσιος σήμερα στις 5 το απόγευμα, θα τύχει της υποδοχής του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, στον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία.
Μία ώρα αργότερα, στις 6, στο Μέγαρο Χορού, ο κ.Αναστάσιος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας και θα του επιδοθεί το βραβείο δοκιμίου πολιτικοκοινωνικού στοχασμού «Παναγιώτης Φωτέας» ενώ στις 9 θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν

του από το δήμο Καλαμάτας.
Αύριο στις 7.30 το απόγευμα σε ειδική τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της πανεπιστημιακής Σχολή της Καλαμάτας ενώ το πρωί, θα επισκεφθεί το Μουσείο Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Κοσμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας «ΒΙΚΤΩΡΙΑ Γ. ΚΑΡΕΛΙΑ» και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης.
Την Πέμπτη το πρωί θα επισκεφθεί την Ανδρούσα (ο ίδιος ήταν επίσκοπος Ανδρούσης) και ακολούθως θα ξεναγηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Keywords
Τυχαία Θέματα