ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 13-12- 2016

11:23 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Β. Κόκκαλης: «Ορισμός του κατά κύριου επάγγελμα Αγρότη»

Στα τέλη της εβδομάδας θα βγει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά το πλαίσιο της συγκρότησης των ομάδων παραγωγών.
«Οι ομάδες παραγωγών είναι ένα πολύ καλό εργαλείο μέσω του οποίου μπορούν να επιτευχθούν συνέργειες και έτσι να μειωθεί το κόστος παραγωγής που είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση στην πράξη και όχι στην θεωρία».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Υφυπουργός

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επι πλέον για το κόστος παραγωγής ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως και ο ενεργειακός συμψηφισμός μεταξύ φωτοβολταϊκών και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, θα ανακουφίσει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής.
Παραδέχθηκε δε πως υπάρχει θέμα με την αύξηση του φόρου και η προκαταβολή του, ωστόσο η κυβέρνηση αναζητεί μέτρα που θα ανακουφίσουν τους Αγρότες.

Ορισμός για κατά κύριο επάγγελμα Αγρότη από τους Αγρότες

Παράλληλα ο κ. Κόκκαλης κάλεσε τους Αγρότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με το ποιο ποσοστό εισοδήματος, μπορεί να θεωρείται κάποιος κατά κύριο επάγγελμα Αγρότης, στο 50%, στο 70% ή στο 100%, σε σχέση με τους ετεροεπαγγελματίες.
Σύμφωνα με ψήφισμά της η Ευρωβουλή ανακοινώνει πως τα επόμενα χρόνια θα στηρίξει οικονομικά μόνο τους κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες και αυτό μήπως είναι ένας καλός προάγγελος για την θέσπιση του Μητρώου Αγροτών.
«Έχει ξεκινήσει από τη Λάρισα και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα διάλογος με αυτό ακριβώς το αντικείμενο, ποιος θα θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα Αγρότης στην Ελλάδα, καθώς θα το συναντήσουμε μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.
Σε ότι αφορά την ΚΥΑ για τη λειτουργία των Βιολογικών Αγορών, δήλωσε πως είναι αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο και θα το αποφασίσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Τσιρώνης.
Τέλος για τα βοσκοτόπια σημείωσε πως και εκεί καταβάλλεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθεί η «καμμένη γη που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

ΚΥΑ για την Διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά μέτρα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ελαιοτριβείων αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα για την ποιότητα ζωής στην ελληνική περιφέρεια και τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.
Η ΚΥΑ «Καθορισμός Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (ΠΠΔ)», την οποία υπογράφουν οι Αναπληρωτές Υπουργοί, Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. περιλαμβάνει αλλαγές ειδικά για τα ελαιουργεία, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (3924/Β/7-12-2016) και ήδη ισχύει.
Η συγκεκριμένη ΚΥΑ αποτελεί την πρώτη σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος διαχείρισης των αποβλήτων ελαιουργείων, με προσανατολισμό στην ανάπτυξη και εξέταση εναλλακτικών προσεγγίσεων που είναι τεχνικά ορθές και βιώσιμες.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, δίνονται νέες δυνατότητες απλοποιημένης αδειοδότησης περιβαλλοντικών όρων και λειτουργίας.

Κόμματα

Ο Σ. Θεοδωράκης στην Θράκη

Την Καβάλα, την Ξάνθη την Κομοτηνή και το Διδυμότειχο επισκέπτεται από σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και της Εκκλησίας.

Σήμερα στη μία στην Ξάνθη θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη.

Στις 14.30 θα έχει Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κ. Χατζημιχαήλ.
Αύριο θα συνεχίσει την επίσκεψή του ο κ. Θεοδωράκης σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο.

Μεταφορές-Συγκοινωνίες

Κλείνει η σήραγγα του Νέστου στην Εγνατία μέχρι την Κυριακή

Κλείνει η σήραγγα του Νέστου στην Εγνατία μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.
Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στη σήραγγα Νέστου της Εγνατίας Οδού, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Σήμερα και αύριο θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον αριστερό κλάδο της Εγνατίας Οδού. Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Βανιάνου στην Εθνική Οδό Νº 2, με επάνοδο από τον κλάδο ανόδου Παραδείσου.
Κατά τις ημέρες 15, 16 και 19 Δεκεμβρίου θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δεξιό κλάδο της Εγνατίας Οδού. Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται από τον κλάδο εξόδου της Θαλασσιάς στην Εθνική Οδό Νº 2, με επάνοδο από τον ανισόπεδο κόμβο Βανιάνου.

Επιμελητήρια

Επίσημη συνάντηση του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο προσωπικό γραφείο του Πρέσβη της Τουρκίας, Yaşar Halit Çevik.
Από την πλευρά του επιμελητηρίου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΤΕΕ κ. Κουτσίκος Παναγιώτης, ο αντιπρόεδρος Ξενοφών Βεργίνης και ο γενικός γραμματέας, Γεώργιος Καλαμωτουσάκης Γεώργιος.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μια ώρα, συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στην Τουρκία καθώς και οι εμπορικές συνεργασίες μεταξύ των δυο χωρών.
Συγκεκριμένα, από την πλευρά του επιμελητηρίου, ζητήθηκε από την Τουρκία – μέσω του κ. Πρέσβη – η μείωση των δασμών για συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτικών προϊόντων όπως φέτα, λάδι, κρασιά, τα οποία επιβαρύνονται με υψηλούς δασμούς.
Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Πρέσβη όπως καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Αγορά-Επαγγελματίες

Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ξάνθης κάνει έκκληση στους καταναλωτές να προτιμήσουν για τις αγορές τους, τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ξάνθης με ανακοίνωση της κάνει έκκληση στους καταναλωτές, τις ημέρες των Χριστουγέννων, να προτιμήσουν για τις αγορές τους, τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς μ αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν τα μέγιστα στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, στην επιβίωση του Έλληνα Μικρομεσαίου Επιχειρηματία, ο οποίος πλήττεται ανελέητα από την οικονομική περιδίνηση που έχει περιέλθει η χώρα. Ακόμη, συμβάλλει θετικά στην ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρήματά που δίδονται στον Έλληνα Μικρομεσαίο Επιχειρηματία, με έμμεσο τρόπο, επιστρέφουν στον καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών.

Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν τρόφιμα στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», πραγματοποιεί από αύριο, διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα φρούτων στους περίπου 7500 ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή με μήνυμα για να προσέλθουν στο σημείο διανομής. Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα του ΤΕΒΑ που τους δόθηκε κατά την τελευταία διανομή ή το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. του. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Η διανομή θα γίνει στην πόλη της Ξάνθης και στους Δήμους, Αβδήρων -Γενισσέα, από αύριο έως και Παρασκευή 16/12/2016, ώρα: 09.00 έως 14.00
Στο Δήμο Μύκης:
-Εχίνος, από σήμερα έως και Παρασκευή, ώρα: 09.00 έως 14.00
Στο Δήμο Τοπείρου:
-Εύλαλο, Πέμπτη έως και Παρασκευή, ώρα: 09.00 έως 14.00
Στη Σταυρούπολη, Παρασκευή, ώρα: 09.00 έως 14.00

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Με μια ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό-ισολογισμό και μια τακτική συνεδρίαση, όπου θα συζητηθεί εντός ημερήσιας διάταξης, μετά από πρόταση όλης της αντιπολίτευσης, το θέμα της Παλιάς Πόλης που έχουν θέσει οι κάτοικοι με επιστολή τους, συνέρχεται σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στις 19.30.

Ένταξη της δράσης »Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αβδήρων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020

O Δήμος Αβδήρων μετά από την επιτυχημένη συνεργασία των υπηρεσιακών του παραγόντων και της δημοτικής αρχής κατάφερε την ένταξη της δράσης »Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αβδήρων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Βασικός σκοπός του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αβδήρων.
Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί υποστηρικτικά με τις δομές του Δήμου και θα προσφέρουν υπηρεσίες με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.
Για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αβδήρων θα προσληφθούν τρία άτομα , ειδικότητας ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ΠΕ Εκπαιδευτικών και ΔΕ Διοικητικού

Εκδηλώσεις του Δήμου

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται σήμερα στις 10:00-12:00 στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ . Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη», του 14ου Νηπιαγωγείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής φτιάχνουν χειροποίητα στολίδια, ζωγραφίζουν ευχετήριες κάρτες, στολίζουν μ’ αυτά χριστουγεννιάτικα δέντρα και διασκεδάζουν. Βοηθοί τους οι γελωτοποιοί Λαλού και Μαλού και το ξωτικό. Φυσικά, δε θα ξεχάσουν να φέρουν τα παιχνίδια τους για να τα βάλουν στο σάκο του Αϊ Βασίλη που θα τα χαρίσει στα άλλα παιδιά.

Πολιτισμός

Ο συγγραφέας-παρουσιαστής Χρήστος Δημόπολος στην Κομοτηνή

Τα βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με τον συγγραφέα και παρουσιαστή Χρήστο Δημόπουλο, στη Λέσχη Κομοτηναίων, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:00!

Αστυνομικό Δελτίο

Νεκρός 36χρονος υπάλληλος συνεργείου στην Ξάνθη

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ξάνθη σε συνεργείο φορτηγών και λεωφορείων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
36χρονος υπάλληλος επισκεύαζε τροχό λεωφορείου στη ράμπα, όταν από κάποιο χειρισμό ατόμου στο τιμόνι του οχήματος, το όχημα μετακινήθηκε και ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τον τροχό και χτύπησε στο κεφάλι. Ο 36χρονος υπέκυψε στα τραύματά του και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Η Αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο του συνεργείου και ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Αθλητική Ενημέρωση

Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

Την έναρξη των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού για τον Δήμο Κομοτηνής, της περιόδου 2016-17 ανακοίνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού -Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής. Τα προγράμματα, αφορούν γυναίκες, άνδρες, παιδιά, ΑΜΕΑ, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και την Τρίτη ηλικία. Για πληροφορίες για τα τμήματα, τις ώρες και μέρες πραγματοποίησης των προγραμμάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν εργάσιμες μέρες και ώρες στο τηλέφωνο 25310 36783.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, λαρισα, ελλαδα, κυα, υπουργοι, φεκ, καβαλα, ξανθη, κομοτηνη, βεβαίωση, αμθ, αμεα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, χριστουγεννιατικες βιτρινες, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, ξωτικο, χειροποιητα, χριστουγεννιατικα, ξενοφων, αναπληρωτες, το θεμα, αμεα, αστυνομια, εθνικη, εξουσιοδοτηση, θεμα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σωκρατης, τηλεφωνο, φεκ, ψυχογιος, ωρα, αυξηση, αμθ, βεβαίωση, γινει, δεντρα, δημος, διδυμοτειχο, δοθηκε, εγνατια, εγγραφο, υπαρχει, εκδοσεις ψυχογιος, ενημερωση, εξυπηρετηση, ερευνα, εχινος, ζωης, ηλικια, υπηρεσιες, ισχυει, υφυπουργος, θεοδωρακης, εκδοσεις, κυβερνηση, κρασια, κυα, λαδι, λειτουργια, λεσχη, μειωση, οχηματων, οχημα, παιδια, πεμπτη, ποιοτητα, πληρεξουσιο, προγραμματα, πρωι, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, σειρα, σηραγγα, σχολειο, τουρκια, τρια, τριτη, φαμελλος, φετα, φυσικα, χρηστος, ιωαννης, ωρες, αγορες, ατυχος, εφαρμογη, χωρα, υπουργειο, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, θετικα
Τυχαία Θέματα