Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:27 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Κλειστό γυμναστήριο με το 1,5 εκ. ευρώ του ΟΛΚ
Για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου θα αξιοποιηθεί το ποσό του 1,5 εκ ευρώ που η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια» έλαβε ως αποζημίωση για την απαλλοτρίωση των 74 στρεμμάτων στο Εσκί Καπού από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για τις κατασκευαστικές ανάγκες του νέου Λιμανιού. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα ανακοίνωσε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι τα χρήματα θα διατεθούν από το δήμο για ένα κλειστό γυμναστήριο στα ανατολικά της πόλης και ήδη

εξετάζονται τα υπάρχοντα διαθέσιμα οικόπεδα.

Καβάλα: Κανονικά η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του νοσοκομείου
Εξομαλύνθηκε πλήρως η κατάσταση στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας σε ότι αφορά την προμήθεια φαρμάκων, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Καρασαββόγλου. Το θέμα με τις προμήθειες ξεπεράστηκε οριστικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς.

Θάσος: Δόθηκαν αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους
Δόθηκαν αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους της Θάσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, Νίκος Δημόπουλος.

Καβάλα: Περιοδεία Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Τριήμερη επίσκεψη σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες θα πραγματοποιήσει από τις 28 έως 30 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καβάλας όπου θα ξεναγηθεί σε διάφορες Κλινικές. Παράλληλα θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης και Πρίνου-Θάσου καθώς και τον Υπεύθυνο του ΠΕΔΥ-ΜΥ Καβάλας.

Καβάλα: Επίσκεψη κλιμακίου Γιατρών του Κόσμου
Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφτεί την Καβάλα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στην αίθουσα «Ν. Μάρτης», θα υπάρχουν οδοντιατρική μονάδα των γιατρών του κόσμου με οδοντίατρο, παιδίατρο για εμβολιασμούς παιδιών και γυναικολόγο για δωρεάν test pap.
Οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και τις δυο μέρες από τις 9:00΄ μέχρι τις 14:00. Οι ίδιες δράσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 2/11/2015 και την Πέμπτη 3/11/2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Καβάλα: Δημιουργία Ομάδας Συμβουλευτικής Γονέων
Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων πρόκειται να δημιουργηθεί από τον δήμο Καβάλας, για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής». Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται σε χώρο του δήμου, μια φορά την εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2513 – 500295, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Δράμα: Μανιταρόφιλοι εν δράσει
Την 11η Πανελλήνια Φθινοπωρινή γιορτή Μανιταριών στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης διοργανώνουν ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και οι Μανιταρόφιλοι Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στον Οικισμό φιλοξενίας του ΚΠΕ Παρανεστίου στο Μεσοχώρι Δράμας, από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών μέσα από την αναζήτηση και συλλογή στον φυσικό τους χώρο αλλά και μέσω σεμιναρίων, με την καθοδήγηση ανθρώπων με μεγάλη γνώση και εμπειρία.

Καβάλα: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας διοργανώνεισυναυλία χορωδιακής μουσικής, που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη
ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα τραγούδια θα παρουσιάσει η 50μελής Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας με τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαρίας Σγουρίδου. Μουσική ενορχήστρωση Θεόδωρος Κατάκαλος.

Καβάλα: Φιλανθρωπικός αγώνας για τους απολυμένους των Λιπασμάτων
Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ για την ενίσχυση του αγώνα των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, θα διεξαχθεί σήμερα (Τετάρτη) στην πόλη. Η «Καβάλα BC» θα αντιμετωπίσει την «Ασπίδα Ξάνθης», στις 5.30 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα. Η γενική είσοδος κοστίζει 2 ευρώ.

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα