Γιορτή για τους Καρπούς της Μελίβοιας Γης

13:17 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο ΟΜΗΡΟΣ», τον σύλλογο γυναικών Μελιβοίας και τον Α.Ο. «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» , πραγματοποιούν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου από τις 6:30 μμ και και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τις 12 μμ στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας την 2η Γιορτή για τους Καρπούς της Μελίβοιας Γης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο γνωστό το κάστανο της Μελιβοίας, αλλά και τα άλλα προϊόντα, να τονωθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής και να ολοκληρωθεί η φετινή συγκομιδή

κάστανου με μια γιορτή. Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο με ομιλία για το κάστανο από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Νάνο και αμέσως μετά θα εμφανιστεί το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μελιβοίας με την συνοδεία λαϊκής ορχήστρας στο στεγασμένο χώρο στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Στο ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κάστανο ενω θα προσφερθούν στους επισκέπτες δωρεάν ψητά κάστανα.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή όπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας. Ακολουθεί γευσιγνωσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο » ΟΜΗΡΟΣ» και τον Σύλλογο Γυναικών Μελιβοίας και παρουσία του παιδικού χορευτικού και του χορευτικού ενηλίκων του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα