Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:45 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Ο άξονας Ε61 στο Δημοτικό Συμβούλιο
Το θέμα του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε61, που θα ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα θα συζητηθεί σήμερα στις 7, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ θα παρουσιάσουν την πρόταση όδευσης μέσω του αισθητικού δάσους του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

Στο ενδεχόμενο κοπής μεγάλου αριθμού δέντρων αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Καβάλα: Ευρεία σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ
Η σύγκληση νέας διευρυμένης σύσκεψης με τη συμμετοχή στελεχών της εταιρείας TAP αλλά και παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αλλά και επιστημονικών συμβούλων του Γεωτεχνικού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, αποφασίστηκε και τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο μετά από πρόσκληση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Γάκης εκπροσωπώντας τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών του πρώην Δήμου Φιλίππων καθώς και οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας.

Καβάλα: Στην «Δημωφέλεια» 1,5 ευρώ από τον ΟΛΚ
Με ανακοίνωση της η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας «Δημωφέλεια» έκανε γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης το ποσό των 1,5 εκ. ευρώ ως αποζημίωση της απαλλοτρίωσης των 74 στρεμμάτων του Εσκί Καπού από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για τις κατασκευαστικές ανάγκες του νέου Λιμανιού.

Δράμα: Νέα διαδικτυακή απάτη
Ένα πλαίσιο τηλεόρασης, μη λειτουργικό, παρέλαβε 54χρονη από τη Δράμα, η οποία επιχείρησε να αγοράσει μια τηλεόραση, σε συμφέρουσα τιμή, από το διαδίκτυο. Για τη αγορά είχε πειστεί να καταβάλει το ποσό των 125 ευρώ. Δράστης είναι ένας 18χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Καβάλα: Εξιχνιάστηκαν πέντε διαρρήξεις σε χωριά
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, 5 κλοπές από οικίες που διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα σε χωριό της περιοχής. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 19, 20, 22 και 25 ετών. Κατά τις δριαρρήξεις αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, 2 κυνηγετικά όπλα, 5 ηλεκτρικές συσκευές, 5 ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακά είδη, εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Καβάλα: Ημερίδα για τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων
Διάλεξη με θέμα «Τα ονόματα των αρχαίων Μακεδόνων» διοργανώνει ο Όμιλος Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της δράσης του που σχετίζεται με την προβολή θεμάτων γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού. Εισηγητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Μπουσμπούκης. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

Καβάλα: Τουρνουά των Παλαιμάχων του ΑΟΚ
Τουρνουά μνήμης για τον μεγάλο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παρίδη θα πραγματοποιήσουν οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 3.30 το απόγευμα στο γήπεδο του Αγίου Ανδρέα «Δημήτρης Παρίδης». Η τιμή του εισιτηρίου είναι 1 ευρώ και τα έσοδα του τουρνουά θα δοθούν στο Ίδρυμα Αγία Μαρίνα και στο Παράρτημα Χρονίων παθήσεων Ελευθερούπολης.

Αθλητικά
Ισοπαλία 2-2 παραχώρησε ο ΑΟΚ στη Δόξα Δράμας, για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Ο Νέστος νίκησε εκτός έδρας με 4-0 την Α.Ε. Ποντίων.

Ήττα για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το Σάββατο στο Κλειστό της Καλαμίτσας από τον Φάρο Κερατσινίου με σκορ 73-64.

Καιρός
Νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ και βαθμιαία 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα