Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:11 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Πληρωμές σε πληγέντες κτηνοτρόφους
Ενισχύσεις σε συνολικά 111 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, μεταξύ των οποίων και της Θάσου, διανέμονται από αύριο έως τις 27 Οκτωβρίου, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Οι ενισχύσεις αφορούν την κάλυψη σε ανάγκες ζωοτροφών για περίοδο 100 ημερών. Η απόφαση αφορά τους νομούς Χίου, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας Μεσσηνίας και στο νησί της Θάσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Καβάλα: Σύσκεψη για τον άξονα Ε61
Σύσκεψη με

θέμα την πορεία της μελέτης και του έργου της κατασκευής του οδικού άξονα Ε61 στην περιοχή της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Στην σύσκεψη θα παρευρίσκονται και στελέχη της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να ενημερώσουν σχετικά με την πορεία της μελέτης και του έργου. Πρόκειται για το δρόμο που θα ενώσει τη Δράμα με την Εγνατία οδό, στο ύψος της Καβάλας.

Καβάλα: Εθελοντική αιμοδοσία αστυνομικών
Σήμερα στις 11 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Καβάλα: Εκδήλωση κατά της φτώχειας
Εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας διοργανώνει ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ», με όλες τις δομές του Προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΩ» του Δήμου Καβάλας σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στο χώρο του Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου, από τις 9.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Κατά τη διάρκειά της θα γίνεται συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων, ανταλλακτικό παζάρι για ρούχα και παπούτσια και άλλες ενημερωτικές δράσεις.

Καβάλα: Ημερίδα για το νέο ασφαλιστικό νόμο
Ημερίδα για το νέο ασφαλιστικό νόμο διοργανώνει αύριο Τετάρτη (19 Οκτωβρίου) στην Καβάλα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της περιοχής. Εισηγητές σε αυτήν θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών Καβάλας, Νικόλαος Πατέλης και ο δικηγόρος-εργατολόγος, Λεωνίδας Παππάς. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Στο τέλος της ενημέρωσης θα υπάρξει συζήτηση.

Καβάλα: Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη Στρατηγική κατά του Καρκίνου του Μαστού» διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ο Δήμος Νέστου και το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

Καβάλα: Έκθεση αρχιτεκτονικών προτάσεων για εγκατάσταση προσφύγων
Την έκθεση «Καταφύγια για την ανθρωπότητα: Προτάσεις για επείγουσα υποδοχή ανθρώπων στη Μεσόγειο» παρουσιάζει το Ερευνητικό Κέντρο MOHA (Μοχάμετ Άλι) την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30 το απόγευμα, στο μουσείο Μοχάμετ Άλι, στην παλιά πόλη της Καβάλας.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2016 και αφορούσε την κατάθεση σχεδιαστικών και αρχιτεκτονικών προτάσεων για καταφύγια έκτακτης ανάγκης και περιβαλλοντικής προστασίας για ανθρώπους, οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Μεσογείου από χώρες που υποφέρουν από συγκρούσεις και πολιτικές αναταραχές.
Υποβλήθηκε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, φοιτητών και ερευνητών, 60 προτάσεις, από 122 αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, από 19 χώρες από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Δανία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ινδία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Ιράν, Τυνησία, Λίβανο, Ουγγαρία, Ισπανία, Ολλανδία, Ταιβάν, Περού, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής).
Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016.

Καβάλα: Παρουσίαση βιβλίου για τον βασιλιά του Παγγαίου
Το βιβλίο του Ζήση Α. Βαπορίδη «Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής» παρουσιάζεται την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παγγαίου «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτρης Αποστολίδης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Θεόδωρος Λυμπεράκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, ιστορικός ερευνητής και Οργανωτικός Γραμματέας του Συνεδρίου Άρης Μεντίζης. Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του και θα συνομιλήσει με το κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Καβάλα: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
Την ποιητική συλλογή της Πόπης Πασχαλίδου «ΣΚΑΦΑΝΔΡΟ» παρουσιάζει αύριο Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ, ο Σύνδεσμος Φίλων, Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στο Θεατράκι της Στέγης. Την ποιητική συλλογή παρουσιάζουν οι Κοσμάς Χαρπαντίδης, δικηγόρος-συγγραφέας, Χρήστος Ελμάζης, συνεργάτης εκδόσεων Πασιφάη και η ίδια η ποιήτρια. Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσει η φιλόλογος-ερασιτέχνης ηθοποιός Κατερίνα Ηλιάδου. Ποιήματα της συλλογής, μελοποιημένα από το μέλος της χορωδίας του Συνδέσμου, συνΩΔΗπόροι, Απόστολο Βαφέα, θα αποδώσουν οι Μαρία Δερμετζίδου και Μαρία Μαρτίνη μέλη της χορωδίας. Στο πιάνο ο Απόστολος Βαφέας.

Καιρός
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα