Χανιά: Το Διαβητικό χωριό στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

10:08 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα Χανιά ταξιδεύει το “Διαβητικό” χωριό στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου. Οι δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εκπαίδευσης, όχι μόνο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από τις 4 μ.μ. ως τις 9.15 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (επιστημονικό – διαδραστικό πρόγραμμα) και το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί και έως το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς.

Ο σακχαρώδης διαβήτης,

όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμούς Υγείας (Π.Ο.Υ.), έχει εξελιχθεί πλέων σε μάστιγα της εποχής μας. Παράλληλα, στις 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο συζητήσεις – workshops, για την εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Κρήτης και την ευγενική προσφορά του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου, έχουν μεριμνήσει για τη μετακινήσει.

Στη χώρα μας, ο αριθμός των άτολμων με σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, είναι 1.258.911 άτομα.
Τη δράση συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) με την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Χανίων και με τη συνεργασία του τοπικού της Συλλόγου Διαβατικών Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα