Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:23 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτό τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θάσο
Τη Θάσο πρόκειται να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό χθες ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Χθες, βρέθηκε στην Καβάλα κλιμάκιο της ΝΔ, με επικεφαλής το βουλευτή Σερρών

Κώστα Καραμανλή. Μαζί του ήταν και οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος και Μάνος Κόνσολας. Περιόδευσαν σε συσκευαστήρια, στο ΤΕΙ Καβάλας, στην Ιχθυόσκαλα ενώ ενημερώθηκαν και για τα προβλήματα των συλλόγων κοινωνικής πρόνοιας, όπως το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», η ΠΝΟΗ και ο σύλλογος ΑμΕΑ.
Σε δηλώσεις τους άσκησαν σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης αποδίδοντάς της ευθύνες για την κατάσταση της χώρας. Για την επίσκεψή τους, ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι έχει σκοπό να δηλώσει την στήριξη της ΝΔ στον ιδιώτη επιχειρηματία, σ’ αυτόν που τώρα υπερφολογείται, καθώς η ΝΔ να προσπαθεί να θεραπεύσει λάθη του παρελθόντος, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καβάλα: Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στα λιπάσματα
Με μια ιδιαίτερη πορεία, υπό μορφή νεκρικής πομπής, οι εργαζόμενοι- απολυμένοι και σε διαθεσιμότητα- της ΒΦΛ με τις οικογένειές τους, θα εκφράσουν για μια ακόμη φορά τη διαμαρτυρία τους για τις εργασιακές μεθοδεύσεις της διοίκησης των λιπασμάτων. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Καβάλα: Εκδηλώσεις μνήμης για τoν Μικρασιατικό Ελληνισμό
Εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην Καβάλα.

Καβάλα: Ημερίδα του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου
Ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ), που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας, την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Καβάλας. Θα παραβρεθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών, Παντελής Αντωνιάδης.

Καβάλα: Πολυθεματική Ημερίδα Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο
Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί η 3η Πολυθεματική Ημερίδα Παιδιατρικής αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3 το απόγευμα.

Καβάλα: Ανταλλακτική γωνία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας είναι καθημερινός δέκτης από δωρεές βιβλίων που προσφέρουν οι πολίτες. Για ευνόητους λόγους δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν όλα τα βιβλία στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ανταλλακτική γωνιά προκειμένου ο αναγνώστης να μπορεί χωρίς καμία υποχρέωση να πάρει το βιβλίο και να αφήσει αν θέλει κάποιο άλλο. Έτσι δίνεται την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και αξιοποίησης όλων των βιβλίων.

Καβάλα: «Σινεμά ξανά» με τους δημιουργούς παρόντες
Με τον τίτλο «Σινεμά Ξανά», για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας, παρουσιάζει στο κοινό ταινίες και τους δημιουργούς τους σε μια διοργάνωση που έχει στόχο να αναδείξει τον καλό ελληνικό κινηματογράφο.
Οι προβολές ξεκίνησαν στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο».
Απόψε από τις 8 το βράδυ θα προβληθούν οι ταινίες «Wasted Youth» και «Interruption, καθώς και η μικρού μήκους “Casus Belli” του Χρήστου Ζώη. Παρών θα είναι και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Καβάλα: Νυχτερινός αγώνας δρόμου στην πόλη
Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται στη Καβάλα ο νυχτερινός αγώνας δρόμου με την ονομασία Kavala Night City Run το Σάββατο, στις . Πρόκειται για αγώνα 5 και 10 χιλιομέτρων, που διεξάγεται στην πόλη μέσα από κεντρικούς δρόμους, πλατείες, στο λιμάνι, στη παραλιακή ζώνη έως την Καλαμίτσα και την παλιά πόλη. Το Kavala Night City Run αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και την συνεργασία συλλόγων της πόλης.

Καβάλα: Επίσκεψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μ. Παπαϊωάννου
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος θα δεχθεί στο γραφείο του, τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, κ. Μίμη Παπαϊωάννου.

Αθλητικές αναμετρήσεις
Με τον Λαγκαδά εκτός έδρας αγωνίζεται η ομάδα της Καβάλας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η Δόξα Δράμας αγωνίζεται στην Κομοτηνή με τη Δόξα Προσκυνητών και ο Νέστος Χρυσούπολης στην Πτολεμαΐδα με τον Εορδαϊκό.

Αίθριος καιρός
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα