Είχε δύο δοκάρια, έχασε δύο βαθμούς

20:33 22/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του έχασε ο Πανσερραϊκός που ήρθε ισόπαλος 0-0 κόντρα στον Πανθρακικό για τη 12η αγωνιστική της Football league.

Μια ισοπαλία που ισοδυναμεί με ήττα για τους «κόκκινους» που στα τελευταία έξι παιχνίδια τους έχουν συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς γνωρίζοντας 4 ήττες (με Αγροτικό Αστέρα, Απόλλωνα, ΟΦΗ και Άρη), παραχωρώντας μια ισοπαλία στην έδρα τους (τη σημερινή με τον Πανθρακικό) κι έχοντας μόνο μία νίκη με

τον Αχαρναϊκό στις Σέρρες. Μάλιστα ο Πανσερραϊκός σε αυτά τα παιχνίδια έχει πετύχει μόνο ένα γκολ με πέναλτι κι έχει δεχθεί οχτώ.

Η 11άδα του Πανσερραϊκού

Με χαμένο το πρώτο ημίχρονο

Επηρεασμένος από την κακή εμφάνιση και τη βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε άσχημα το πρώτο ημίχρονο και σαν μην έφτανε αυτό ήρθε και ο τραυματισμός του Χρήστου Ρούτση μόλις στο 12ο για να κάνει ποιο προβληματική τη λειτουργία της ομάδας. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης πέρασε στο παιχνίδι τον Σάκη Κανούλα και αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του με τον υψηλόσωμο φορ να περνά στην κορυφή της επίθεση, τον Δημήτρη Γκούρτσα λίγο πιο πίσω και τον Στέργιο Τσιμίκα στη θέση του Ρούτση (από 10αρι). Σε μια ομάδα που η απουσία ενός έμπειρου παίκτη να θεωρείται σημαντική κι ενώ ο Γιάννης Βοσκόπουλος καθόταν στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων (διάταση στη γάμπα) και ο Γιώργος Ιωαννίδης στην κερκίδα (ήταν τιμωρημένος). Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του με τους φιλοξενούμενους να μαρκάρουν αποτελεσματικά, να τρέχουν και πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να τον δυσκολεύουν στη μεσαία γραμμή. Έτσι ουσιαστικά χάθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Οι αρχηγοί Ρούτσης και Μπουγαϊδης, ο διαιτητής Λυμπούδης και οι βοηθοί του

Τον σταμάτησαν τα δοκάρια

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο, βγήκε αποφασισμένος να απειλήσει αλλά στο επιθετικό εικοσάλεπτο που είχε τον σταμάτησαν τα αντίπαλο δοκάρια. Σε διάστημα δύο λεπτών Τιμόθεος Τσελεπίδης και Στέργιος Τσιμίκας με σουτ που επιχείρησαν είδαν τη μπάλα να βρίσκει τα αντίπαλα δοκάρια. Στις υπόλοιπες ευκαιρίες που είχαν οι «κόκκινοι» δεν ήταν αποτελεσματικοί κάνοντας τις χειρότερες επιλογές στην τελική προσπάθεια δείχνοντας σημάδια κακής ψυχολογίας και προβληματικής προπόνησης λόγω της έλλειψης γηπέδων, όπως λένε, το προηγούμενο διάστημα για να προπονηθεί η ομάδα.

Πολλοί από το Λιθότοπο στο γήπεδο για να δούνε το δικό τους παιδί, τον Χαρ. Ζυγκερίδη (με το Νο 99)

Το φιλμ του αγώνα:

6ο Μακρινό σουτ του Ζιγκερίδη, η μπάλα πέρασε άουτ

7ο Σουτ του Κάρδαρη μέσα απ’ την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μέλκας.

18ο Εκτέλεση κόρνερ του Κάκκο από αριστερά, γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Γκούρτσα, μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

22ο Ο Φουσού βρήκε τον Κανούλα αφύλακτο μέσα στην περιοχή με το επιθετικό του Πανσερραϊκού να κάνει το σουτ χωρίς όμως να βρει το στίχο.

25ο Σέντρα του Καψάλη, κεφαλιά του Γκούρτσα, μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

52ο Σέντρα του Κάκκο, κεφαλιά του Γκούρτσα, η μπάλα πέρασε άουτ.

56ο ΔΟΚΑΡΙ. Μετά από φάση διαρκείας ο Τιμόθεος Τσελεπίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστία του Γκαραβέλη.

57ο ΔΟΚΑΡΙ. Ο Στέργιος Τσιμίκας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της αντίπαλης εστίας

64ο Σέντρα του Μήλιου, ο Αλέξανδρος Μπεκατώρος έκανε το σουτ αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, ο Μέλκας όμως απέκρουσε τη μπάλα

69ο Εκτέλεση φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής από τον Αλέξανδρο Τσούτση, ο Γκαραβέλης μπλόκαρε τη μπάλα.

75ο Ακυρώθηκε γκολ του Πανθρακικού, μετά από σέντρα του Κάρδαρη, ο Μπουγαϊδης έποιασε την κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ.

81ο Σέντρα του Γκούρτσα από τα αριστερά, ο Κανούλας έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

86′ φάουλ σε πλεονεκτική θέση για τον Πανσερραϊκό (ένα μέτρο έξω απ’ την περιοχή), το εκτέλεσε τεχνικά ο Κανούλας αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι

88ο Κόρνερ του Πλέγα, κεφαλιά του Πετρούση, μπλόκαρε ο Μέλκας.

92ο Ωραίο προσπάθεια του Τάντιτς από δεξιά, έκανε τη σέντρα αλλά ο Τζέσι Φουσού από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να κάνει το σουτ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π. Διλμπέρης): Μέλκας, Στέβιτς, Καψάλης, Παπατζίκος, Τσελεπίδης, Ρούτσης(12ο Κανούλας), Φουσού, Τσιμίκας, Κάκκο(78ο Κτιστόπουλος), Τσούτσης(84ο Τάντιτς), Γκούρτσας.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ(Κ. Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Κάρδαρης, Μπουγαΐδης, Πετρούσης, Πλέγας, Γαβριηλίδης, Ρουσσάκης(63ο Φουρκάν), Μήλιος, Ζιγκερίδης(80ο Κωστίκος), Κυριαλάνης(61ο Μπεκατώρος)

Διαιτητής: Λυμπούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Αϊναλής (Μακεδονίας), Τυριακίδης (Μακεδονίας)

4ος: Γκορτζίλας (Μακεδονίας)

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης στη συνέντευξη τύπου

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Δίκαια φωνάζει ο κόσμος»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για τους χαμένους βαθμούς της ομάδας του, τα μεταγραφικά ρίχνοντας «καρφιά» στον Ταίρη που προτίμησε τον Απόλλωνα από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του και έδωσε δίκαιο στον κόσμο που φωνάζει για τις κακές εμφανίσεις. Ο προπονητής του Πανσερραϊκού είπε: «Τα πρώτα δέκα λεπτά τα ήλεγχε ο Πανθρακικός. Είχαμε σταδιακή βελτίωση και στατικές φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε ορμή, επιθετικότητα και μία μονόπλευρη από τα δεξιά απειλή με αποτέλεσμα να κουραστούν οι παίκτες και να μην λειτουργήσει το αριστερό άκρο. Έτσι όπως πήγε το ματς σε αφήνει και αδικημένο. Είχαμε 15 ημέρες να προπονηθούμε σωστά με αποτέλεσμα να βγάλουμε προβλήματα κυρίως μυϊκά. Πιστεύω ότι επιστρέφοντας στην κανονική ροή θα βγάλουμε τις αποδόσεις που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, θα βγάλουμε αντίδραση αρχής γενομένης στο ματς με την Σπάρτη. Θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τους χαμένους βαθμούς. Ο κόσμος έχει δίκιο να φωνάζει, έχει συνηθίσει διαφορετικά, αλλά σήμερα μπορώ να πω παλέψαμε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο». Για τις μεταγραφές είπε: «Αν ο τετρατοφύλακας που είχαμε συμφωνήσει δεν αθετούσε την συμφωνία που είχαμε και δεν υποβίβαζε την ομάδα της πόλης του θα τον είχαμε κλείσει την θέση. Ψάχνουμε έναν από τη δεξιά πλευρά γιατί ο Στέβιτς είναι μόνος».

Ο Κώστας Βασιλακάκης σε …γνώριμα λημέρια.

Κώστας Βασιλακάκης: «Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει»

Στο γήπεδο που πανηγύρισε άνοδο επέστρεψε ο Κώστας Βασιλακάκης. Ο προπονητής του Πανθρακικού είπε μετά το τέλος του αγώνα: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που βρίσκομαι εδώ γιατί πέρασα όμορφες στιγμές. Όσο για το ματς είχαμε ένα μέτριο ως καλό ματς. Στο πρώτο ημίχρονο το ελέγχαμε και δεν επιτρέψαμε στον Πανσερραϊκό να μας κάνει ευκαιρίες. Στο δεύτερο ήταν πιο απειλητικός και πέρα από τα δοκάρια είχε ευκαιρίες και σε εκείνο το σημείο θα μπορούσαμε να χάσουμε το ματς. Πήραμε πάντως έναν χρήσιμο βαθμό».

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κωνσταντίνος Νικόλτσιος στο γήπεδοΓιώργος Μπιτζίδης, Μλάντεν Φορτούλα και Γιώργος Κωστίκος στις εξέδρες τα λένε (θα τους προτιμούσαμε νεώτερους στον αγωνιστικό χώρο)Ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Αθανάσιος ΧατζηπαντελήςΔεύτερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Ματία Τάντιτς

Φωτογραφίες: Τσούτσας Λάσκαρης

Keywords
Τυχαία Θέματα