Ηράκλειο: Σε κλίμα οδύνης ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην αντιπεριφερειάρχη Βιργινία Μανασάκη

19:10 22/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα σε κλίμα οδύνης συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα την αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας Κρήτης Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, η οποία άφησε την Παρασκευή την τελευταία της πνοή σε ηλικία 43 χρονών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε στις 3:00 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και παρευρέθηκαν το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης,

βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

Την αντιπεριφερειαρχη αποχαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου κ.ά.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στο μεγάλο κενό που αφήνει, στην επιστημονική της συγκρότηση, την εργατικότητα της, την αγάπη της για την Κρήτη, καθώς και στην προσφορά και τη συμβολή της στην προώθηση και στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης την αποχαιρέτησε δακρύζοντας και τόνισε: «Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος σου Βιργινία είναι τεράστιο». Ακόμη, υπογράμμισε πως «η φυσική σου σιωπή θα αναδεικνύει διαρκώς το μέγεθος του έργου και της προσωπικότητάς σου, το εύρος των αισθημάτων σου και το ανεξάντλητο περίσσευμα της διάνοιας και της ψυχής σου».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το γραφείο της στην Περιφέρεια θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη λήξη της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης διάβασε το ψήφισμα του Σώματος.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η σορός της πέρασε μπροστά από την Περιφέρεια, όπου οι συνοδεύοντες την αποχαιρέτησαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νέο κοιμητήριο, όπου έγινε η ταφή της. – ΑΠΕ
(φωτο:RethemnosNews.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα