Ε. Αχτσιόγλου: Σημαντικές για την ανάπτυξη οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

09:30 15/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας είναι συστατικό στοιχείο της δίκαιης ανάπτυξης, υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην «Αυγή» της Κυριακής, και τονίζει ότι δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως για το ζήτημα υπάρχει θετική ανταπόκριση σε όλες τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δίνοντας «απάντηση» στην «εύκολη καταστροφολογία», παραπέμπει στα θετικά αποτελέσματα του ισοζυγίου των ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2016, αναφέροντας ότι είναι το καλύτερο των τελευταίων

15 ετών, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, ότι με βάση τα στοιχεία της ετήσιας κατάθεσης για το 2017 προκύπτει αύξηση των επιχειρήσεων που απασχολούν μισθωτούς κατά 4,89% και αύξηση της απασχόλησης κατά 5,1%. Σημαντικό είναι επίσης ότι αυξάνεται και ο μέσος όρος μεικτών μηνιαίων αποδοχών κατά 9,34%.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν ξεκάθαρα μία θετική δυναμική για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης.

Η υπουργός Εργασίας αναγγέλλει «φρένο» στα μπλοκάκια στην περίπτωση που αυτά υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Αναφορικά με τον έτερο μεγάλο στόχο του υπουργείου για επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, επισημαίνει ότι πέρσι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε ελέγχους σε 23.000 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 65 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα