Κομοτηνή: Ο Αη Βασίλης της αλληλεγγύης είναι εδώ

09:07 15/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ολόκληρη πόλη θα κινηθεί στους ρυθμούς του κόκκινου Άγιου. Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν, εκείνος, όμως, είναι ακόμη εδώ παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης στην πράξη. Στο πλευρό του εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες σύλλογοι, οργανώσεις κι επαγγελματίες που βάζουν στόχο να γεμίσουν τους σάκους του.

Η κοινωνική δράση με τίτλο «Ο Αη Βασίλης, άργησε μια μέρα», με στόχο την στήριξη των άπορων οικογενειών πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, στην Κομοτηνή

έως τις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της διοργάνωσης, την κα Άρτεμης Τσολάκη, «για 5η συνεχή χρονιά η ομάδα μας, υιοθετεί το σύνθημα που προωθεί ο Αη Βασίλης της Λάρισας: «Όλοι μαζί μπορούμε» και θα το μεταδώσει με ένα χαρούμενο και διασκεδαστικό τρόπο στην πόλη της Κομοτηνής».

Κυρίως στόχος της δράσης αυτής, όπως υποστηρίζει η εθελόντρια, είναι η συγκέντρωση τροφίμων, που θα διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, για τη στήριξη οικογενειών σε ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δράση συμμετέχουν, μαγαζιά και καφετέριες, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, και όλοι όσοι έχουν διάθεση να στηρίξουν οικογένειες, παίζοντας! «Ο χαρακτήρας της δράσης διατηρείται καθαρά εθελοντικός, χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής. Η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν» διευκρινίζει η κα Τσολάκη. Όσον αφορά στον τρόπο δράσης εξηγεί « Θα γίνουμε ομάδες χρωμάτων και θα προσπαθήσουμε για μια εβδομάδα να συγκεντρώσουμε τρόφιμα. Παράλληλα, καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, θεατρικές ομάδες, θα ενισχύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια των ομάδων!»

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Ροδόπης, θα αναλάβει τη συγκέντρωση των τροφίμων από τα κουτιά, την καταμέτρηση τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας. Στο τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους συμμετέχοντες, στο οποίο θα βραβευτούν οι ομάδες με τις καλύτερες επιδόσεις! «Με τη δράση αυτή, στηρίζουμε τον εθελοντισμό, προβάλουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και κυρίως την αλληλεγγύη μέσα από δράσεις που ενεργοποιούν τη συλλογικότητα» καταλήγει η κα Τσολάκη βέβαιη ότι και φέτος, με τη συμμετοχή πολλών, ο στόχος, η ενίσχυση δηλαδή των απόρων, θα επιτευχθεί.
Φώτο:Άρτεμης Τσολάκη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα