Δυτική Μακεδονία: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

10:25 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδηλώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής με γενικό τίτλο: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, ερευνώντας το παρελθόν». Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της

περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός: σπόροι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης». Η περιοδική έκθεση αποτελεί δάνειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής έως τον Ιούλιο του 2016. Από τις 10:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Εργαστήρι αρχαιοβοτανικής».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών διοργανώνει αύριο στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άρκτος» για παιδιά Α/θμιας Εκπαίδευσης. Το Σάββατο 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στον Όρλιακα με αφετηρία τη διασταύρωση «Καραστέργιος» στην επαρχιακή οδό Ζιάκα-Περιβόλι. Η αναχώρηση θα γίνει στις 9 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας στα Γρεβενά. Θα γίνει περιβαλλοντική ξενάγηση από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών με κατάληξη το Σπήλαιο. Θα ακολουθήσουν θεματικές ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών στην Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου και στο Kάστρο η οχύρωση του οποίου χρονολογείται από τους ελληνιστικούς έως και τους βυζαντινούς χρόνους.Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου πεζοπορία 2 χλμ στην κοιλάδα του Αλιάκμονα, από τη Ρωμαϊκή Παραβέλα έως το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό. Σήμερα Παρασκευή27 Μαΐου, έως τις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πορεία, από το νεολιθικό λιμναίο οικισμό Δισπηλιού προς στις τρεις νεκροπόλεις των ιστορικών χρόνων της πεδιάδας της Κρεπενής, όπου θα γίνει σύντομη παρουσίαση των πρόσφατων ανασκαφών στην Κρεπενή.

The post Δυτική Μακεδονία: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα