Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν κάτω από τα 50 δολάρια

09:49 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε πτωτική τροχιά την Παρασκευή το πρωί, υποχωρώντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων, με τους διεθνείς αναλυτές να αποδίδουν την μείωση στην ισχυροποίηση του δολαρίου και στη πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου λόγω των υψηλότερων τιμών.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο πετρέλαιο μπρέντ παράδοσης

Ιουλίου βρισκόταν στα 49,22 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας 0,75%, και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό ήταν κάτω 0,69% στα 49,14 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα 50 δολάρια το βαρέλι χθες, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών στον απόηχο της μείωση της παραγωγής στον Καναδά, στη Λιβύη, την Νιγηρία και αλλού. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 90% περίπου από τα χαμηλά επίπεδα του έτους.

Η τιμή του πετρελαίου μπρέντ ενισχύθηκε χθες στα 50,51 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας το πιο υψηλό επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ομως, η αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού στα 50 δολάρια το βαρέλι καλλιέργησε τις προσδοκίες για ενίσχυση της παραγωγής του σχιστολιθικού πετρελαίου καθώς γίνεται κερδοφόρα στο εύρος των 48-52 δολάρια το βαρέλι.

Η συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 2 Ιουνίου ίσως δώσει κατεύθυνση στην αγορά πετρελαίου, τονίζουν αναλυτές όπως ο Tony Nunan της Mitsubishi Corporation.

The post Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν κάτω από τα 50 δολάρια appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα