Δυτική Μακεδονία: «Πόλεμος» συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης για το νέο ΕΣΠΑ

12:58 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν της πραγματικότητας, κάνει λόγο η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπελιάδου στην κριτική της στην διοίκηση του περιφερειάρχη, Θόδωρου Καρυπίδη, επισημαίνοντας ότι «αν βγει απ΄ το γραφείο του και αποσυνδεθεί απ΄ το προσωπικό του προφίλ στο facebook θα τρομάξει».

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δυστυχώς, αληθινοί», επισημαίνει η κ. Ζεμπελιάδου, τονίζοντας πως η Δυτική Μακεδονία είναι «πρώτη στην ανεργία τελευταία

στην αξιοποίηση κονδυλίων». Σύμφωνα με την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας «τα 330 εκατομμύρια ευρώ του ΠΕΠ για τη χρηματοδότηση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων παραμένουν στα αζήτητα», καθώς όπως επισημαίνει η απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ φτάνει στο «δυσθεώρητο ύψος του 0,41%», ενώ προσθέτει ότι από την «έλλειψη σχεδίου και προτάσεων θα χαθούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ της προκαταβολής του Π.Ε.Π. της Περιφέρειάς μας που πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι τις 31.12.2016».

Για «τακτική εκτόξευσης ψευδών, ανακριβειών και παραπληροφόρησης» από την κ. Ζεμπελιάδου κάνει λόγο από την πλευρά της με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στα όσα της καταλογίζει.

«Το πρώτο θεμελιώδες λάθος που κάνει η κ. Ζεμπιλιάδου είναι η εμμονή της να κρίνει το αποτέλεσμα με τη συλλογιστική ενός λανθασμένου παρελθόντος, δηλαδή απορροφητικότητα για την απορροφητικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Περιφέρεια επισημαίνοντας πως στην έναρξη της νέας προγραμματικής σύμβασης 2014-2020 παρατηρείται «παρόμοια εικόνα» στο σύνολο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ανά την επικράτεια, ενώ προσθέτει ότι «ο προγραμματισμός των έργων δεν είναι ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου και ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά ωμή παρέμβαση στις λειτουργίες διαχείρισης του Προγράμματος». Και καταλήγει στην απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: «Αφήστε κ. Ζεμπιλιάδου αυτά που ξέρετε και επικεντρωθείτε στην ουσία. Και επιτέλους ξεκολλήστε από το πληκτρολόγιό σας».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα