Η Μ. Ηλιοπούλου μιλά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων (audio)

12:51 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Μαρία Ηλιοπούλου, αντιδήμαρχος για το Παιδί, του Δήμου Αθηναίων, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», για το Κοινωνικό Φροντιστήριο και τις απογευματινές δραστηριότητες σε σχολεία του δήμου.

Όπως είπε η κα Ηλιοπούλου το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί για 5η χρονιά, βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά,

νέων αλλά και συνταξιούχων εκπαιδευτικών και πέρισυ είχε 214 παιδιά σε ολιγομελή τμήματα. Φέτος οι εγγραφές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, διευκρίνισε ότι το Κοινωνικό φροντιστήριο, που λειτουργεί στο 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο στην πλατεία Κολιάτσου, αφορά τους μαθητές της 3ης Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου και ενημέρωσε ότι υπάρχει έλλειψη σε μαθηματικούς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ζήτησε μέσω της εκπομπής, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να προσφέρουν, να επικοινωνήσουν με την ίδια ή τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως είπε η κ. Ηλιοπούλου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, δέχονται παιδιά με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και στόχος είναι να ανοίξει άλλο ένα, που θα εξυπηρετεί καλύτερα άλλες περιοχές της Αθήνας, γι’ αυτό το λόγο ζητούν κι άλλους εθελοντές.

Η κα Ηλιοπούλου αναφέρθηκε και σε μία δραστηριότητα, που αφορά μικρούς και μεγάλους και ξεκίνησε πέρισυ. Φέτος 25 σχολεία σε όλα τα διαμερίσματα των Αθηνών, θα παραμένουν ανοιχτά το απόγευμα και θα φιλοξενούν δράσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου για όλη την οικογένεια. Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα