Δυτική Μακεδονία: Αστυνομικές ειδήσεις

09:12 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Γρεβενά: Σύλληψη 30χρονου Τούρκου με Διεθνές Ένταλμα

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2016) σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τουρκίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τον Γενικό Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία ο 30χρονοςκατηγορείται για κλοπή με την χρήση συστημάτων πληροφόρησης, πράξη που έγινε τον Οκτώβριο του 2010 στην Τουρκία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κοζάνη Σύγκρουση δύο Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων στη Δ.Ε Άργους Ορεστικού

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Νίκης και Παμπουκίδη στο Άργος Ορεστικό. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής που έσπευσε στην περιοχή με δυο οχήματα και πέντε πυροσβέστες απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του ενός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου χωρίς εμφανή σημάδια ζωής και από το δεύτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο η οδηγός τραυματισμένη.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δυτική Μακεδονία: Ο μηνιαίος απολογισμός της Τροχαίας

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία τον περασμένο μήνα, έναντι δύο τροχαίων με επίσης δύο νεκρούς τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με το μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία δε σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι τριών τον Νοέμβριο του 2015, ενώ σημειώθηκαν πέντε τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι τριών τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Νοέμβριο του 2016 σε όλη τη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιήθηκαν 10.329 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 48 παραβάσεις, ενώ βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 422 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων: οι 242 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, οι 10 για παραβάσεις του ερυθρού σηματοδότη, οι 12 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, οι 31 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι επτά για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και η μία για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα