Διπλωματικό αδιέξοδο για τη διάσωση της εκεχειρίας στη Συρία

17:21 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι άφησαν νεκρά τρία παιδιά και πολλούς αμάχους μετέδωσε το δίκτυο BBC, ενώ η Γερμανία καταθέτει «την ύστατη ώρα για τη διάσωση της εκεχειρίας», πρόταση να αποκλειστεί ο ενάεριος χώρος της Συρίας για τις αεροπορικές δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας.

Από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Βάλτερ Στάϊνμαγερ κάλεσε τις ΗΠΑ

και τη Ρωσία να συμφωνήσουν σε προσωρινή αναστολή πτήσεων, ως «ύστατη λύση για εκεχειρία».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι είχε αξιώσει νωρίτερα, από τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ να καθηλωθούν τα ρωσικά και συριακά βομβαρδιστικά, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό επιβάλλεται μετά από τον βομβαρδισμό εφοδιοπομπής του ΟΗΕ για τους αμάχους στο Χαλέπι.

Την ίδια ώρα η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι είναι «εκτός συζήτησης» η συμμετοχή της Άγκυρας σε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, από κοινού με τις κουρδικές δυνάμεις PYD/YPG, που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον.

Στο μεταξύ, το CNN Turk μετέδωσε ότι ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία έπληξε αγορά στην τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ανθρώπων.

Στο προάστιο Μουανταμίγια της Δαμασκού που ελέγχουν οι αντάρτες και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατευθύνεται η πρώτη μετά από 48 ώρες, αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

ΠΗΓΗ:RT, BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα