Δημοτικό Συμβούλιο: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν – Συνέντευξη του Πρύτανη στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

08:23 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν κατέληξε σε κοινό ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ότι αφορά τη θέση του γύρω από την απόφαση της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης να εκμισθώσει σε ξενοδοχειακό όμιλο τα ιστορικά κτίρια που διαθέτει στον λόφο Καστέλι. Τα δύο ψηφίσματα έλαβαν 8 και 7 ψήφους.

Το πρώτο ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, ανέφερε ότι τα κτίρια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς λόγους, με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του Πολυτεχνείου Κρήτης

ενώ το δεύτερο ψήφισμα κατατέθηκε από τις παρατάξεις Σαρρή και Παπαντωνάκη ανέφερε να μην υλοποιηθεί η πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης για τουριστική χρήση του κτηρίου στο Λόφο Καστέλι και αυτό να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών των φοιτητών (βιβλιοθήκη, λέσχη κτλ).

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρύτανης του Ιδρύματος Βασίλης Διγαλάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανάκλησης της συμφωνίας εκμίσθωσης, ενώ ανέφερε δεικτικά για το κείμενο «Μπαλκόνι στα Χανιά» το οποίο συνυπογράφουν δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου, ότι οι σημερινοί αντίθετοι με την τουριστική αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων, απείχαν από τη συνέλευση των Καθηγητών για το θέμα. Ο κ. Διγαλάκης, εξέφρασε επίσης την απορία του σχετικά με την καθυστερημένη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει το κτίριο της V Μεραρχίας (που τελεί υπό την κατάληψη της Rosa Nera), ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τα άλλα δύο κτίρια.

Ακούστε τη συνέντευξή του Πρύτανη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα