Καμίνι η χώρα από αύριο – Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι

08:05 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καμίνι θα θυμίζει σταδιακά από αύριο Τετάρτη η χώρα. Ήδη οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι υψηλές ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το θερμόμετρο θα δείξει την Παρασκευή τους 43 βαθμούς.

Ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει την Τετάρτη σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα στους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει τους 35 βαθμούς.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα δείξει 35 βαθμούς.

Καύσωνας θα επικρατεί την Παρασκευή

και το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» καθώς η ΕΜΥ προβλέπει 42 και πιθανόν κατά τόπους 43 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα κινηθεί στα επίπεδα των 36 με 38 βαθμών Κελσίου.

Την Κυριακή η θερμοκρασία διατηρείται στα επίπεδα των 37-39 βαθμών Κελσίου στα δυτικά της ηπειρωτικής χώρας και στους 40-42 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στα δυτικά των παραθαλάσσιων και νησιωτικών περιοχών θα υπάρξει βελτίωση του κύματος ζέστης με την θερμοκρασία στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές διατηρείται η έντονη ζέστη στους 37 με 39 βαθμούς.

Τη Δευτέρα (03-07-2017) η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Περιφέρειες της χώρας ενημερώνουν τους κατοίκους για κλιματιζόμενους χώρους που θα λειτουργούν ανά περιοχές.

Η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποιεί στους πολίτες ότι στην ιστοσελίδα της μπορούν να αναζητήσουν τους κλιματιζόμενους ανά δήμο και Περιφερειακή Ενότητα χώρους. Σχετικές πληροφορίες μπορούν επίσης να λαμβάνουν και από τον αριθμό 1539.

Σχετική είδηση: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Στους 43°C θα φτάσει ο υδράργυρος (video)
Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα