Κομοτηνή:Πρόταση Δημοσχάκη για δορυφορικά διόδια

00:10 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με την συμμετοχή αντιπρυτάνεων, καθηγητών του πολυτεχνείου Ξάνθης και του βουλευτής της ΝΔ Εβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη με αφορμή πρόταση που κατέθεσε ο κ Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα ο κ Δημοσχάκης πρότεινε στον κ πρύτανη να γίνει έρευνα και μελέτη για την δημιουργία δορυφορικών διοδίων τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μετωπικά και πλευρικά διόδια.

lang="el-GR">Ζήτησα από το πανεπιστήμιο την διεξαγωγή αυτής της έρευνας γιατί το Δημοκρίτειο είναι σημαντικός πυλώνας της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να το ενθαρρύνουμε να αναδεικνύει πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν .

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης τόνισε ότι η πολυτεχνική σχολή και το τμήμα ηλεκτρολόγων θα το δρομολογήσουν μέσα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα.

Τέλος ο καθηγητής οδικής ασφάλειας της πολυτεχνικής σχολής Κοκάλης Αλέξανδρος πρόσθεσε ότι με τα δορυφορικά διόδια θα γίνει η χρέωση των διοδίων πιο αυτοματοποιημένη , πιο δίκαιη και πιο γρήγορη μέσα από εφαρμογές του τηλεφώνου.

Από την στιγμή που θα μειωθεί το προσωπικό θα διεκδικήσουμε και μείωση των διοδίων.

Η έρευνα πάντως θα είναι αυτοχρηματοδούμενη από το ΔΠΘ και μέχρι το τέλους του χρόνου θα είναι έτοιμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Κομοτηνή Πρόταση Δημοσχάκη,komotini protasi dimoschaki