Δήμος Ζακύνθου: «Πράσινο φως» στο σχεδιασμό για σκουπίδια

16:41 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σχεδιασμό του ΦοΔΣΑ για την διαχείριση των σκουπιδιών που συμφωνήθηκε τελευταία στο υπουργείο εσωτερικών και περιλαμβάνει την τοποθέτηση του δεματοποιητή στον ΧΥΤΑ του Σκοπού και την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μεταφερθεί ο εξοπλισμός της μεταβατικής λύσης στη θέση Λίβας, υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου.

Παρών ψήφισε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Ντενίζ Πυριόχου, ενώ κατά της πρότασης ψήφισαν οι δημοτικοί

σύμβουλοι της ‘’Ζακυνθινής Αναγέννησης’’ με το αιτιολογικό ότι η συζήτηση γινόταν προ ημερήσιας διάταξης και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Προηγουμένως ο επικεφαλής της παράταξης Αντ. Κασιμάτης είχε ταχθεί υπέρ του σχεδιασμού με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι όροι που αναφέρονται στις μελέτες.

Κατά πλειοψηφία, επίσης, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πρώην ΣΑΖ ΑΕ, με το ποσό των 137.000 ευρώ, με την δέσμευση του προεδρείου να φέρει σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος, εμπεριστατωμένη εισήγηση σχετικά με τα οικονομικά της εταιρίας.

Έντονοι ήταν οι διαξιφισμοί για θέμα του προϋπολογισμού των παιδικών σταθμών μεταξύ της προέδρου των παιδικών σταθμών Μαρίας Μουζάκη και του δημοτικού συμβούλου Παν. Αβράμη, ο οποίος την κατηγόρησε ότι αύξησε κατά μεγάλο ποσοστό τα έξοδα, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Αρμενης, ζήτησε από την κ.Μουζάκη να παραιτηθεί.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα