48ωρη απεργία των ναυτεργατών στις 16 και 17 Μαΐου

15:10 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 17ης Μαΐου που έχουν αποφασίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα ναυτεργατικά σωματεία συμμετέχουν με απεργία 48ωρης διάρκειας και όπως αναφέρουν και με προοπτική κλιμάκωσης.

Συγκεκριμένα οι ναυτεργάτες αποφάσισαν μετά

από συνεδρίαση της Π.Ν.Ο. 48ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 16 Μάη στις 00:01 μέχρι 17 Μάη 24:00.

Σύσκεψη για την επιτυχία της απεργίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μάη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, όπου εκτός από την ίδια καλούν η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο μας, όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες να βρεθούν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα και με την μαζική συμμετοχή τους να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την θέλησή τους ότι τα δικαιώματά τους είναι αδιαπραγμάτευτα και ο αγώνας για αξιοπρεπείς συντάξεις, για ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις, για τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον χώρο της Ναυτιλίας θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα